L’exposició itinerant “Plou, neva, pinta” arriba al Museu d’Art de Cerdanyola

La mostra, produïda pel Centre d’Art La Panera pretén apropar les noves perspectives de la pintura contemporània.

MACnocturnaEl proper divendres 13 d’abril a les 20 hores, s’inaugura al Museu d’Art de Cerdanyola, l’exposició col·lectiva “Plou, neva, pinta”. En la mostra es presenta l’anomenada “pintura expandida” una categoria que entén com a obres pictòriques les produccions que parteixen de l’espai, el gest, l’objecte, la fotografia i els dispositius digitals en lloc de basar-se en l’ús dels pinzells, la matèria pictòrica, el bastidor i el llenç.

Aquestes noves tècniques eixamplen els límits tradicionals de la pintura per convertir-la en una tècnica multidisciplinària que els artistes han fet evolucionar al llarg dels segles XX i XXI a partir de la investigació i l’experimentació d’una de les principals “belles arts”.

Àmbits, artistes i peces

L’exposició es distribueix en quatre àmbits que han caracteritzat històricament la pintura —el marc, el suport, el color i el gest—, amb l’objectiu de descobrir com diferents artistes s’hi aproximen amb les seves obres d’una forma nova.

Els artistes que participen a la mostra són:

  • Daniel García Andújar amb Technologies to the people netart classics
  • collections, 1999.
  • Ignasi Aballí amb Pell, 1995-2011 i Reflexions I, 2004.
  • Belén Uriel amb Indoor-Landscape 2, 2004.
  • Miquel Mont amb Sol-Mur I, 2003.
  • Ignacio Uriarte amb Blocs, 2008 i The A-cycle, 2007-2008.

Activitats entorn de l’exposició

El Museu d’Art de Cerdanyola durà a terme una visita comentada a càrrec de la comissària, Roser Sanjuan, després de la inauguració de la mostra i els dies 15 d’abril i 20 de maig tindran lloc visites guiades. A més a més, el Museu organitzarà
visites escolars on caldrà concertar dia i hora.

Programa d’exposicions itinerants del Departament de Cultura

“Plou, neva, pinta” és una de les mostres que formen part de l’edició 2017-2018 del Programa d’exposicions itinerants que el Departament de Cultura coordina amb la voluntat d’acostar l’art contemporani als ciutadans i ciutadanes, en cooperació amb
els ens locals.

L’exposició itinerant es podrà veure a Cerdanyola del Vallès fins al 17 de juny i properament, la mostra visitarà la Sala dels Trinitaris de Vilafranca del Penedès.

A més de la mostra “Plou, neva, pinta”, l’edició 2017-2018 del Programa inclou les exposicions: “Un món paral·lel” que es pot veure a l’espai d’art i creació Can Manyé, d’Alella i “El desig de creure” a Lo Pati, Centre d’Art de les Terres de l’Ebre.

Comparteix: