El Congrés Participatiu Catalunya i Futur es presenta a Cerdanyola

El dilluns 9 d’abril a les set del vespre tindrà lloc a l’Ateneu de la nostra ciutat (carrer Indústria, 38-40), l’acte públic de presentació del Congrés Participatiu Catalunya i Futur.

CiF 9 abrilAquest congrés, que parteix de l’experiència del Congrés de Cultura Catalana dels anys setanta del segle passat, pretén fer un exercici de prospectiva i dissenyar el nostre país a llarg termini. Superant tant l’atzucac polític com les diverses crisis actuals, i aprofitant alhora el moment de canvi, intenta il·luminar el camí a recòrrer durant els propers vint-i-cinc anys.

Més enllà d’aspectes contingents, trobem a faltar models a partir dels quals poder construir la societat catalana del futur. Els grans referents ideològics (pel que fa a política, economia, sociologia…) s’han anat desfent, i resta només un autoritarisme en augment, dins un marc neoliberal sense res que li faci ombra. En aquest context, el Congrés Participatiu Catalunya i Futur vol abordar de manera àmplia i aprofundida alhora els diversos camps que afecten la nostra societat (i qualsevol altra), de manera que marqui els camins per on transitar els propers anys però també que mostri al món una altra manera de participar en el disseny col·lectiu del nostre futur.

L’acte del dia 6 constarà de dues parts.

En la primera, s’explicarà els principis i el calendari de treball del congrés, amb especial incidència en les múltiples maneres de participar-hi.

La segona ja consistirà en una sessió de treball oberta sobre els mitjans de comunicació, amb la participació com a ponent d’en Joan-Manuel Tresserras, doctor en Ciències de la Informació, professor de la UAB i conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació entre els anys 2006 i 2010. En aquesta sessió es debatrà sobre la influència dels canvis tecnològics en els mitjans, el tractament de la informació a transmetre i el control dels propis mitjans.

L’horari serà el següent:

  • 19.00 Presentació de l’acte
  • 19.05 Presentació del Congrés participatiu Catalunya i Futur
  • 19.25 Intervenció d’en Joan-Manuel Tressserras
  • 20.00 Debat
  • 20.30 Conclusions i cloenda

Imatge de portada: tornaveu.cat

Comparteix: