Sant Jordi homenatja a Manuel de Pedrolo

La 17a Marató de Lectura de Sant Jordi es dedicarà a l’escriptor Manuel de Pedrolo en el centenari del seu naixement. Les parades de llibres i roses ocuparan les places de l’Abat Oliba i Josep Viladomat i els escriptors/es locals tornaran a tenir un espai propi per a signar les seves obres.

Sant Jordi 2018 arriba de la mà de la 17a Marató de Lectura que es dedicarà a l’extensa obra de Manuel de Pedrolo en l’any del centenari del seu naixement. El dilluns 23 d’abril, durant 12 hores (de 7:30h a 19:30h) qui ho desitgi podrà participar en la Marató de Lectura llegint i/o escoltant fragments de l’obra de Manuel de Pedrolo. La Marató compartirà el doble objectiu de promocionar la lectura en veu alta en l’espai públic i donar a conèixer la dimensió de l’obra i la figura de Manuel de Pedrolo, un dels noms clau de la literatura catalana del segle XX.

Aquest any, la Marató començarà a l’andana de l’estació de Renfe-Cerdanyola a on es faran les lectures entre les 7:30h i les 9h. Durant el matí es faran lectures paral·leles a la plaça de Josep Viladomat (9:30h-12:30h) i a la de Francesc Layret (9h-19:30h). Serà en aquesta última a on, a les 19:30h, un concert poètic amb música a càrrec de Marcel Casella tancarà la Marató. A més, durant el dia, la Marató de Lectura també inclourà un vermut literari amb lectura, música i il·lustració en directe (de 13:30h a 14:30h) i l’espectacle infantil ‘Ara t’ho explico’ (17:30h). Totes dues activitats a la plaça de Francesc Layret.

El dia de Sant Jordi no faltaran les parades de llibres i roses, que un any més ompliran les places de l’Abat Oliba i Josep Viladomat. I aquest any, els autors locals que ho han sol·licitat tornaran a disposar d’un espai propi a la plaça de l’Abat Oliba per a signar les seves obres.

Activitats al voltant de La Marató de Lectura

Al voltant de la Marató de Lectura hi ha organitzades diferents activitats. La Biblioteca Central de Cerdanyola acull a partir del 3 d’abril l’exposició ‘Pedrolo més allà dels límits’. El dijous 12 d’abril a la Sala Enric Granados de la Biblioteca, es farà la lectura amb música ‘Si el llibre crema, no l’apaguis. Manuel de Pedrolo dixit’ amb l’actriu Àngels Bassas i la violoncel·lista Anna Comellas.

En la sessió de Xiscnèfils del dijous 19 d’abril es projectarà la pel·lícula ‘Segon Origen’, una adaptació de l’obra de Manuel de Pedrolo ‘Mecanoscrit del segon origen’. La sessió, prevista a les 21:30h, serà al Teatre Ateneu i d’accés gratuït.

Al llarg del mes d’abril hi ha un gran ventall d’activitats relacionades amb el foment de la lectura i les tradicions de Sant Jordi. Exposicions, tallers, lectures dramatitzades, presentacions de llibres, contacontes, clubs de lectura… Totes elles conformen el programa d’activitats literàries


Punt de Llibre Sant Jordi 2018

Cartell Sant Jordi 2018

Comparteix: