PDCat presenta dues mocions per al ple de dijous

PDCat presentarà dues mocions per al ple de març, que se celebrarà el proper dijous 5 d’abril: una per demanar la instal·lació de nous punts d’informació municipal a Cerdanyola i altra per donar suport a Proactiva Open Arms.

Les mocions presentades són les següents:

Panell Informatiu DigitalMoció per a la instal·lació de nous punts d’informació municipal.

Cerdanyola és una ciutat amb un gran volum d’activitat sociocultural i esportiva, i malgrat que les entitats utilitzen les xarxes i els mitjans de comunicació existents a la ciutat, manquen espais físics, especialment en llocs de concurrència, per poder anunciar les seves activitats, i on la ciutadania hi pugui penjar aquella informació que consideri d’interès. Hi ha zones de la nostra ciutat, on no hi ha cap espai físic per poder fer difusió d’allò que passa a Cerdanyola

A Cerdanyola comptem amb molts pocs panells informatius, coneguts com a “pirulís”, cal tenir en compte que a la majoria de barris no n’hi ha cap, provoca que empreses i ciutadans enganxin cartells a qualsevol espai de la ciutat, provocant sensació de deixadesa i de brutícia, com a exemple tenim l’entrada del pàrquing de la Plaça Francesc Layret.

Per tant, a banda d’incrementar aquests punts d’informació, des del PDeCAT creiem que hi ha la necessitat de crear espais d’informació al carrer que els complementi . Actualment, Cerdanyola compta amb dues pantalles d’informació digital sense utilitzar i obsoletes , situades a la Plaça Francesc Layret i al Pla de les Alzines, al barri de Les Fontetes, és per això que proposem instal·lar nous panells informatius digitals que ajudin a fer visible l’activitat sociocultural, esportiva i aquella que pugui ser d’interès per als veïns de Cerdanyola, i començar a caminar cap a la “Smart city”

Atès que l’article 22 de l’ordenança municipal de via pública, medi ambient i convivència ciutadana diu que “es prohibeix la col·locació i enganxada de cartells i adhesius fora dels llocs determinats per l’Ajuntament”.

És per tot això que el el Grup Municipal Demòcrata proposa al Ple d’aquest Ajuntament de Cerdanyola del Valles l’adopció dels següents:

ACORDS

PRIMER.- Instar a l’equip de govern a instal·lar diversos panells informatius tipus pirulí a cada barri de Cerdanyola en un termini no superior a sis mesos.

SEGON.- Instar a l’equip de govern a instal·lar a la ciutat, pantalles d’informació digital als diferents equipaments públics o el seu entorn, com son: Centres Cívics, Mercats Municipals, Centres d’Atenció Primària, Escoles , Instituts i Zones Esportives Municipals en un termini no superior a sis mesos.

TERCER.- Convocar el consell de comunicació per acordar i establir els protocols i mecanismes de funcionament del servei així com el codi ètic del mateix.

QUART.- Instar a l’equip de govern a que tota la informació institucional que es consideri d’interès públic (activitats socioculturals i esportives, realització d’obres al barri, Agenda setmanal, etc) es faci pública en aquests panells informatius.

CINQUÈ.- Transmetre aquests acords a les Associacions de Veïns, entitats culturals , esportives, socials i a la ciutadania de Cerdanyola en general, publicant-los als mitjans de comunicació locals.

Moció en suport de l’ONG Proactiva Open Arms

La ONG catalana Proactiva Open Arms, amb seu a Badalona, és una organització no governamental i sense ànim de lucre, en que la seva principal missió és la de rescatar del mar als refugiats que arriben a Europa fugint de conflictes bèl·lics, de persecució o de la pobresa.

Proactiva Open Arms, neix d’una empresa de socorrisme i salvament marítim amb moltíssima experiència.

Es dediquen a la vigilància i el salvament de les embarcacions de persones que necessiten auxili sobretot al Mar Egeu i el Mediterrani central, així com també la denuncia de la hipocresia i de les injustícies que estan passant i que ningú explica, sobre aquesta dura realitat.

La tasca que realitza Proactiva Open Arms ha tingut durant tot aquest temps, un ampli ressó als mitjans informatius i a les xarxes, recordem que una de les operacions més grans va ser la de rescatar 500 persones que fugien de la misèria de la guerra i per la seva supervivència davant les costes de Líbia.

A les aigües del Mediterrani, només les ONG hi són per salvar vides. Itàlia, amb el vistiplau de la Unió Europea, va firmar un acord amb Líbia: a canvi de diners (182 milions d’euros l’any passat), la guàrdia de costes líbia es dedica a caçar al mar les barques d’immigrants i retornar-los amb la força de les armes, a les presons inhumanes de Líbia.

El dijous dia 15 de març, el vaixell de Open Arms havia rescatat 117 persones, entre elles dones, nadons i malalts. Els guardacostes s’hi van acostar i, a través d’un megàfon els van exigir que si no entregaven els immigrants els matarien…. Des de la ONG es van negar a retornar a les persones que havien salvat amb tant d’esforç. Volien portar-les a un port segur, tal com marca la llei internacional marítima.

Després de dos dies de negociacions, finalment Itàlia va donar permís perquè atraquessin al port de Pozzuolo, a Sicília, on hi van desembarcar 218 persones. I va ser aleshores quan la fiscalia va demanar la immobilització del vaixell de la ONG.

De mica en mica, el mar Mediterrani va quedant orfe de naus de salvament degut a la força persecució que pateixen. I ara li ha tocat a una de les més operatives, Open Arms. El seu vaixell , està retingut des de el diumenge 18 de març per les autoritats italianes.

Aquesta decisió de les autoritats italianes, i per extensió de les europees, de confiscar el vaixell de l’ONG catalana i acusar la seva tripulació d’associació criminal i de promoure la immigració il·legal no només és paradoxal, injusta i cínica, és també una aberració que els governs Europeus farien bé de corregir, i amb això no s’avança ni un mil·límetre cap a la solució d’un problema humanitari de primer ordre que ha provocat més de deu mil morts al Mediterrani en els darrers anys, cal recordar que el dret del mar estipula que la protecció de la vida humana es prioritat absoluta, salvar vides no és un crim.

Per tot el que hem exposat, el Grup Municipal demòcrata proposa al Ple l’adopció dels següents:

ACORDS

PRIMER.- Denunciem aquesta actuació desproporcionada de retenció i de criminalització dels representants d’Open Arms, que si una cosa ha fet al llarg de tot aquest temps és salvar vides, es calcula que en els darrers 2 anys ha rescatat 54.000 persones de ser ofegades a la Mediterrània, que els Estats, amb tots els seus mitjans, havien deixat desvalguts.

SEGON.- Exigim l’alliberament de les persones retingudes, que s’aixequi la immobilització del vaixell i la retirada dels càrrecs contra els treballadors i treballadores de proactiva Open Arms.

TERCER.- Instem un cop més els Estats de la unió europea a aplicar les solucions reals per combatre i perseguir les màfies que campen a les platges nord-africanes i fan negoci amb el tràfic il·legal de persones, sovint amb la connivència de les autoritats locals.

QUART.- Exigir al Estat espanyol que surti a la defensa del vaixell de bandera espanyola ”Open Arms”, i de la seva tripulació, retinguts injustament al port Italià.

CINQUÈ.- Fer arribar aquest acord a Proactiva Open Arms, a l’Associació Catalana de Municipis i a la Federació Catalana de Municipis, al fons català de cooperació, al delegat del govern espanyol a Catalunya, a la Generalitat i al Parlament de Catalunya.

Comparteix: