Cs Cerdanyola demana al govern municipal mesures urgents per solucionar els problemes d’incivisme al carrer Tiana

El portaveu, Pau Ortolà, ha anunciat que Cs presentarà “una moció sobre seguretat i convivència enfront de l’ocupació il·legal d’habitatges”

Imatge: Ajuntament de Cerdanyola

Imatge: Ajuntament de Cerdanyola

Cerdanyola, dimecres 21 de març del 2018. El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Cerdanyola, Pau Ortolà, ha reclamat a l’equip de govern que “adopti mesures urgents per solucionar l’angoixant situació que viuen els veïns de l’edifici ocupat al carrer Tiana”, perquè “estan sofrint problemes de falta de civisme alarmants”. El regidor ha proposat “augmentar la presència policial” i “resituar els contenidors d’escombraries propers per prevenir el mal ús que s’està fent d’ells”. A més, l’edil ha anunciat que la seva formació presentarà a debat en el proper ple “la moció de Cs per a la garantia de la seguretat i convivència ciutadanes enfront de l’ocupació il·legal d’habitatges”.

Pau Ortolà ha explicat que en aquest cas de Cerdanyola, les accions municipals aplicades fins al moment “s’està demostrant que són insuficients per pal·liar el problema”. Per això, el govern municipal “hauria de recolzar i estar al costat dels veïns afectats”. Quant a la moció de Ciutadans, el portaveu ha avançat que a més de contemplar les característiques del carrer Tiana, planteja que el consistori engegui “un Pla de Protecció de la Convivència i Seguretat Veïnal contra l’ocupació il·legal” i creï “una Oficina de Defensa dels Drets dels Veïns afectats per l’Ocupació Il·legal”.

La iniciativa també proposa que l’Ajuntament elabori “un protocol d’assistència a les famílies que es trobin ocupant per urgència habitacional tant per execucions hipotecàries com per desnonaments per impagaments de lloguer”, ha apuntat el portaveu. Finalment, la moció demana que el ple “recolzi la proposta de modificacions legislatives presentades recentment al Congrés de Diputats per a una protecció integral i efectiva als propietaris legítims que garanteixi també la seguretat i convivència veïnal”. I, per acabar, “reforçar la presència de patrulles policials preventives a les zones afectades per ocupacions conflictives”, ha conclòs Ortolà.

Comparteix: