L’Institut Banús acull el segon taller de curtmetratges intergeneracional

L’activitat, emmarcada en el programa Cerdanyola Educa, va reunir a l’entitat Taller de Cinema de Cerdanyola, integrada per persones grans, i l’alumnat de 2n d’ESO de l’institut Banús.

tallerintergeneracionalcinema2El taller Fem un curtmetratge? està adreçat a l’alumnat de 2n d’ESO de l’institut Banús i l’imparteixen persones integrants de l’entitat Taller de Cinema de Cerdanyola, que expliquen i assessoren a l’alumnat sobre com fer un curtmetratge. L’activitat, emmarcada en el programa Cerdanyola Educa, s’ha dut a terme dintre la Setmana dels Oscars. Durant aquesta l’alumnat de 2 d’ESO ha de preparar per grups un curtmetratge que s’acaba projectant en una gala final.

El grup Taller de Cinema de Cerdanyola va explicar a l’alumnat les diferents fases del curtmetratge (elaboració del guió, localitzacions, atrezzos, rodatge, edició…). També van parlar sobre la seva experiència com a jurat en la Setmana dels Oscars del curs passat, quan es van presentar una desena de curtmetratges.

L’experiència és molt enriquidora i totes dues parts la valoren molt positivament. D’una banda, l’activitat posa en valor i reconeix l’experiència de la gent gran. I d’una altra banda, ajuda a fomentar una imatge positiva, superant els estereotips de les persones grans situant-les en àmbits d’on habitualment són excloses.

El Taller de Cinema de Cerdanyola és una entitat molt activa des de la seva creació. Actualment està treballant en l’elaboració d’un nou curtmetratge que presentaran durant el Festival Internacional de Curts Fantosfreak. L’entitat també ha organitzat, recentment, un cicle de conferències relacionades amb el cinema i acostuma a participar en activitats intergeneracionals vinculades al cinema.


Comparteix: