Famílies i docents del Saltells rebutgen el tancament d’un grup de P3

Des de la comunitat educativa de l’escola Saltells volem expressar el nostre rebuig al tancament d’un grup de P3 a la nostra escola.Per a les famílies, docents i treballadors de l’escola, la qualitat educativa hauria de ser una prioritat de primer ordre, i un tancament de línia a la nostra escola o qualsevol escola del nostre entorn atempta directament contra els interessos dels nostres nens i nenes.

1-ANIVERSARI-ESCOLA-960x600Pensem que no s’hauria de tancar cap línia de cap escola pública de Cerdanyola, apostem per una baixada de ràtios de forma homogènia i planificada en les línies existents. Això permetria una millor atenció a l’alumnat, sobretot a la diversitat que tenim a les nostres escoles, alhora que permetria als docents desenvolupar millor la seva tasca i poder innovar.

Estem totalment en contra que es mantinguin les línies a escoles concertades de barris amb poca densitat mentre les escoles públiques de barris poblats perden grups. Això fomenta clarament la desigualtat entre la ciutadania i pot deixar sense oportunitats els grups més vulnerables.

La forma d’actuar del Departament d’Educació ens sembla inacceptable, comunicant el tancament amb dades totalment subjectives ja que no s’han fet basades en dades de preinscripció. A més han jugat amb les famílies, fent que perdin el temps i s’il·lusionin anant a unes jornades de portes obertes d’una escola on les places es veuran reduïdes a la meitat i que només amb els germans dels nens matriculats actualment a l’escola ja s’omplirien gairebé en la seva totalitat.

Per altra banda, pensem que el tancament d’un grup al Saltells pot trencar un gran equip de mestres/professionals. És una plantilla estable amb projectes nous d’innovació educativa en marxa que perillaran amb aquest tancament. A més, perdre un grup no és proporcional a perdre els recursos humans i econòmics d’aquest grup, el tancament afectaria tot l’alumnat, ja que la reducció afecta la resta de grups.

També costa entendre un tancament d’una escola inclusiva que tot just es va reformar fa 10 anys per acollir dues línies. A part de ser una escola totalment adaptada per acollir nens i nenes amb mobilitat reduïda, unes de les poques de Cerdanyola amb cuina pròpia i unes instal·lacions que hem anat millorant durant aquests cursos.

L’escola no hauria de ser objecte de tràfic mercantil, els nostres nens i nenes no són una despesa, són una inversió!

SIGNA LA PETICIÓ:

https://www.change.org/p/informaticasaltells-gmail-com-salvem-l-escola-saltells

Comparteix: