Ciutadans (Cs) busca la col·laboració veïnal per eliminar els problemes per a la diversitat funcional en Cerdanyola

La formació taronja promou una campanya amb diverses propostes que recollirà les fotos denúncia de la gent i organitza una carpa temàtica el proper dissabte a la plaça Abat Oliba

ciutadans3Ciutadans (Cs) de Cerdanyola del Vallès ha demanat “la col·laboració dels veïns per detectar tots els punts del municipi amb barreres per a la diversitat funcional”, segons ha explicat el portaveu del Grup Municipal a l’Ajuntament, Pau Ortolà. La iniciativa consistirà a “recollir les fotos denúncia dels ciutadans”, a través del telèfon 678 129 780, per “recopilar tots els problemes i exigir la seva remodelació”, ha explicat l’edil. A més, la formació taronja ha elaborat “un decàleg de propostes” consultant a entitats de diversitat funcional del municipi i organitzarà el proper dissabte, de 10 a 13 hores, una carpa temàtica a la plaça de l’Abat Oliba amb la presència de la diputada Blanca Navarro i dels regidors locals.

Pau Ortolà ha indicat que la intenció del projecte, que s’emmarca en la campanya local de #MerecemosCs, és que l’equip de govern “fomenti les mesures necessàries per garantir que Cerdanyola sigui una ciutat accessible i inclusiva” en tots els aspectes. En aquest sentit, un dels temes que més preocupa al regidor és “aconseguir aquest objectiu tant en els vehicles com en les parades del transport públic”. 

El representant de Cs ha destacat que es pretén sensibilitzar a la població sobre “un tema que ens afecta a tots” i aconseguir la participació popular. Per a això, a més de demanar la col·laboració ciutadana per detectar què voreres, calçades o edificis no són accessibles, Ciutadans proposa “crear el consell sectorial de la inclusió social per facilitar la participació dels col·lectius implicats”, ha avançat Ortolà.

Finalment, el portaveu municipal ha mostrat la seva preocupació perquè el govern local “està sent incapaç de solucionar aquests problemes”, ja que “ha prioritzat altres interessos i ha incomplit promeses”. En opinió de l’edil, molts veïns “no poden gaudir de la ciutat perquè no s’han adaptat parcs infantils inclusius perquè els nens puguin jugar en igualtat de condicions” i “tampoc s’ha aprovat el pla d’accessibilitat universal de Cerdanyola, amb objectius clars i dotació pressupostària”, ha recordat Ortolà.

Comparteix: