El Departament d’Ensenyament decideix no ofertar un grup de P3 a l’Escola Saltells el proper curs 2018-2019

El govern municipal valora que la decisió del Departament d’Ensenyament posa en perill l’oferta educativa pública a Cerdanyola del Vallès.

Saltells.jpg_796589200La directora dels Serveis Territorials del Vallès Occidental del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, va comunicar ahir a la regidora d’Educació, Elvi Vila, en una reunió mantinguda a Sabadell, la decisió d’ofertar un grup menys de P3 a l’Escola Saltells el proper curs 2018-2019, per la baixada demogràfica de la ciutat, especialment a la zona escolar 2.

Segons la regidora d’Educació, Elvi Vila, aquesta decisió no té en compte la petició de l’ajuntament, compartida amb les direccions de totes les escoles públiques, que consistia en la reducció de ràtios en els grups d’educació infantil de 3 anys pel al curs 2018-2019 per propiciar una millor atenció i distribució equilibrada de l’alumnat; solucions a la massificació que s’està produint a la resta de nivells, diferents a l’increment de la ràtio fins al nivell màxim que determina la normativa; i per últim que en cas d’haver-se de no ofertar algun grup, respecte als existents actualment, sigui en un centre concertat de la ciutat, atesa la incidència directa que han tingut des de fa anys les modificacions de l’oferta sobre l’escola pública.

L’Elvi Vila ha manifestat que no està d’acord amb la política educativa dels Serveis Territorials, ja que es basa exclusivament en ajustar l’oferta a les dades demogràfiques, en comptes d’aprofitar aquesta baixada per adoptar mesures que incideixin en la qualitat educativa de la tasca que fan els centres educatius, i la cohesió social.

Per al proper curs escolar l’oferta educativa de la ciutat de grups de P3 anys: Escola Bellaterra 2 grups, l’Escola Carles Buïgas 1 grup, l’Escola Collserola 1 grup, l’Escola Les Fontetes 1 grup, l’Escola Municipal La Sínia 2 grups, l’Escola Satells 1 grup, l’Escola Sant Martí 1 grup, l’Escola Serraparera 2 grups, l’Escola Turó de Guiera 2 grups, l’Escola Xarau 1 grup, Escola Escaladei 1 grup, Escola Fedac-Cerdanyola 2 grups, l’Escola Montserrat 2 grups i l’Escola Ramon Fuster 3 grups.

Comparteix: