L’AMB estima que Agbar va sobrevalorar els actius declarats en el moment de crear l’empresa mixta Aigües de Barcelona

Cerdanyola és un dels 23 municipis a on Aigües de Barcelona fa el subministrament d’aigua potable i per aquest motiu, davant la denuncia que recull l’estudi, el govern exigeix arribar al fons de la qüestió.

aiguaEl govern de Cerdanyola anuncia que farà un seguiment exhaustiu de les accions que es duguin a terme per aclarir la presumpta sobrevaloració dels actius que Agbar va aportar a l’empresa mixta Aigües de Barcelona en el moment de la seva creació al 2012. Segons es desprèn de l’auditoria feta per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) els actius aportats per Agbar ascendeixen a 130 milions, un 27% menys que els declarats al 2012 (476 milions). El govern considera que aquest estudi mereix ser considerat per l’alta importància de les seves conclusions i perquè tant l’Ajuntament com la ciutadania de Cerdanyola del Vallès són part afectada.

L’empresa mixta gestiona el subministrament d’aigua potable a 23 municipis de l’Àrea Metropolitana, entre ells Cerdanyola del Vallès, des del 2012, quan la societat es va crear amb el 85% del capital a mans d’Agbar i el 15% restant controlat per l’AMB. Posteriorment, Agbar va vendre un 15% del capital de l’empresa mixta a La Caixa. L’adjudicació del servei va ser polèmica des de la seva gestació perquè el procés es va fer per la via directa i sense passar concurs públic. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya la va anul·lar al 2016 després dels recursos presentats per tres empreses de la competència. Agbar va recórrer contra la decisió i el cas està pendent del Tribunal Suprem.

A l’espera d’una sentència ferma respecte al procés de creació de l’empresa mixta, l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès farà un seguiment exhaustiu de les accions que es desprenguin per aclarir tot el que envolta la prestació del servei de subministrament de l’aigua a la ciutat.

Noticies relacionades

Comparteix: