La First Lego League a la UAB acollirà més equips que mai demà dissabte

Dels 32 equips de l’any passat, enguany seran 40, formats per un total d’uns 300 alumnes de secundària de 14 municipis diferents. Aquesta és la tercera edició que organitza la UAB, i tindrà lloc demà dissabte, 10 de febrer, a l’Escola d’Enginyeria del campus de Bellaterra.

FIRST LEGO League 2016Estudiants d’entre 10 i 16 anys procedents, de 14 ciutats diferents, dividits en 40 equips, participaran en la tercera edició de la First Lego League (FLL) que organitza l’Escola d’Enginyeria de la UAB el proper dissabte, 10 de febrer. Cada any ha anat augmentant el nombre de participants des que es va començar a organitzar, a Enginyeria de la UAB, l’any 2016.

Enguany, la Universitat Autònoma de Barcelona acollirà més equips que mai: 40 equips d’entre 3 i 10 estudiants de 10 a 16 anys, que hauran de resoldre diferents reptes amb els seus robots LEGO (al 2016 foren 16 equips, i al 2017, 32).

Els participants seran estudiants d’instituts, centres d’ensenyament secundari i escoles de 14 poblacions diferents: Barcelona, Terrassa, Sabadell, Cerdanyola del Vallès, Girona, Mataró, Esplugues de Llobregat, Montcada i Reixac, Sant Cugat del Vallès, Rubí, Montornès del Vallès, Castellbell i el Vilar, Sant Celoni i Viladecavalls.

Els tornejos començaran a les 10 h. del matí, i tindran lloc al llarg de tota la jornada. Vint equips competiran al matí, i els altres vint, a la tarda. Unes 40 persones voluntàries, en la seva majoria estudiants d’Eginyeria, seran els àrbrites de les proves que hauran de superar els participants amb els seus robots.

Es tracta d’un torneig internacional amb l’objectiu de despertar l’interès dels joves per la ciència i la tecnologia. Els pilars del programa són els valors que emfatitzen l’aprenentatge dels altres companys, la cooperació i la contribució a la societat. El repte d’aquest any tracta de l’investigació del cicle humà de l’aigua.

Els participants dissenyen, construeixen i programen robots utilitzant la tecnologia LEGO MINDSTORMS. La intenció és que els joves investiguin i resolguin reptes científics actuals, aplicant conceptes matemàtics i científics a la vida real, desenvolupant habilitats i competències com el treball en equip, la resolució de problemes i comunicació.

Es valoraran tres aspectes/proves:

  • Els valors de cada equip d’acord amb els prinicipis de la First Lego League (treball en equip, companyerisme, resolució problemes, etc.).
  • La presentació que faran del Projecte Científic.
  • El joc del robot en sí (han de programar i dissenyar i fer la competició, tot superant les proves per aconseguir el màxim de punts).
Comparteix: