Les cooperatives escolars participen en una jornada de tallers amb temàtiques diverses

L’alumnat integrant de les nou cooperatives escolars van rebre formació d’empreses i professionals en temàtiques relacionades amb el seu projecte. Els tallers es van impartit a l’Escola Municipal de Música Aulos el dijous 25 de gener.

enprenedors-21_copiarConfecció d’un logo, màrquting i venda, creació, finançament, pla comunicatiu… són alguns dels coneixements que van poder adquirir l’alumnat de cinquè de les escoles Serraparera, Xarau, Carles Buïgas, Les Fontetes i Collserola que estan creant i posant en funcionament les cooperatives escolars. Els vuit tallers van estar dirigits per empreses i professionals dels diferents àmbits i es van dur a terme a l’Escola Municipal de Música Aulos.

Jordi Mascarell, dissenyador gràfic i professor de l’escola Massana, va oferir un taller sobre la creació de logos. Les cooperatives, que ja havien fet el disseny de la seva imatge van poder aprofundir, sobretot, en el treball de les tipografies.

La llibreria Lilliput es va fer càrrec del taller de màrqueting i venda. Núria Nàjera, la seva propietària, va compartir el seu coneixement sobre com fer que el públic s’interessi en el que es ven. Nàjera va quedar sorpresa per les idees que van aportar els nens i les nenes de les coooperatives.

L’associació By My Eco va participar amb un taller de creació a partir del reciclatge de texans, a través del qual els infants van poder aprendre a valorar els residus i a treure idees per als productes que han de fabricar.

També es va dur a terme un tallers sobre finançament a càrrec de Jordi Tel, Alba Giménez i Mireia Butjosa, professor i alumnes de batxillerat de l’Institut Banús. Van explicar l’experiència pròpia de creació d’una cooperativa de crèdit. A més, van poder resoldre els dubtes sobre els diferents tipus de finançament i va quedar oferta la possibilitat de futures col·laboracions entre les cooperatives de les escoles i l’institut Banús.

Personal de diferents àrees de l’Ajuntament també van col·laborar fent-se càrrec d’algun taller. Mònica Gonzàlez, periodista del portal multimèdia Cerdanyola Info, va treballar amb els responsables de comunicació de les nou cooperatives per tal d’esbossar el pla de comunicació del projecte. Jaume Sobrevals, tècnic de comerç, va dur a terme el taller de responsabilitat social; en ell l’alumnat va reflexionar sobre la relació de les cooperatives amb la societat que les envolta. D’altra banda, les tècniques del projecte van fer els tallers de valors cooperatius i intercooperació.

Comparteix: