Ca n’Altimira es convertirà en un equipament polivalent i intergeneracional

Un centenar de persones van assistir a l’acte públic de presentació dels resultats del procés participatiu de Ca n’Altimira. Ara s’haurà de fer el projecte executiu i dur-lo a terme per adequar l’edifici als usos decidits durant el procés de participació.

El procés participatiu de Ca n’Altimira ha conclòs que l’edifici es destinarà a múltiples usos per part d’un ampli ventall de persones. La regidora de Participació, Elvi Vila, va insistir en explicar que a Ca n’Altimira hauran de conviure molts col·lectius i cadascun d’aquests podrà dur a terme les seves activitats en un lloc i moment concret sense ús exclusiu de l’espai. En aquest sentit, Vila va destacar la importància que tindrà el procés per licitar el projecte executiu de remodelació de l’edifici i va afegir que “volem que sigui una empresa multidisciplinar la que s’encarregui perquè ha de tenir en compte aspectes molts diversos com ara l’arquitectònic, els usos, el mobiliari, el social, el comunitari…” Vila va animar a les persones que formen part de la comissió de seguiment a continuar col·laborant opinant i contrastant les propostes que faci la futura empresa licitadora. L’Alcalde, Carles Escolà, va agrair la col·laboració de les persones que han participat en el procés i va destacar que les 80 propostes inicials que es van fer s’han tingut en compte i d’una forma o una altra tindran cabuda a Ca n’Altimira.

Ca n’Altimira disposarà de tres grans blocs, que es distribuiran en cadascuna de les tres plantes de l’edifici. La segona planta es destinarà a l’activitat i producció tecnològica i s’hi desenvoluparan tallers, cursos i/o activitats centrades en la innovació tecnològica, digitals. La primera planta serà l’espai d’activitat i producció artística i s’hi desenvoluparan tallers, cursos i/o activitats de producció artesanal d’objectes, peces d’art, creacions culinàries… on es treballa amb la matèria. La planta baixa serà un espai d’activitat i producció social on es mostrarà la producció artesanal i tecnològica i per tant on es produeix l’intercanvi de coneixement i l’aprenentatge col·lectiu. Conferències, exposicions, espectacles o activitats públiques, obertes, on la gent hi interacciona. També amb aquesta finalitat, es preveu que el pati d’entrada i la plaça formi part de l’àmbit de relació i interacció social i entre persones.

A més, Ca n’Altimira serà un espai comunitari, vinculat a la resta d’equipaments cívics i culturals de la ciutat. La intenció és treballar en la gestió en xarxa dels equipaments municipals i ca n’Altimira ha de ser el punt de partida d’aquest estil de gestió.

Comparteix: