Els ajuntaments de l’àrea d’influència del Parc Taulí tractaran el col·lapse de l’hospital en la seva propera reunió

Cerdanyola del Vallès participarà, el divendres 2 de febrer, en la reunió d’ajuntaments que tenen com a referència l’Hospital Parc Taulí. En aquesta reunió es tractarà el tema del col·lapse que s’ha tornat a produir a l’hospital i està previst demanar que es restitueixin les retallades que hi ha hagut.

iSabadell

iSabadell

L’epidèmia de grip ha posat en evidència la situació de col·lapse que viuen les urgències hospitalàries. En concret, l’hospital de referència de Cerdanyola del Vallès, el Parc Taulí, fa setmanes que es troba al límit de la seva capacitat, tot i la recent habilitació de més espai a la unitat de preingrès. Els mitjans de comunicació s’han fet ressò d’aquest col·lapse, provocat principalment per l’increment de pacients amb la grip i d’altres patologies respiratòries. Enguany, la grip a Catalunya ha provocat una epidèmia, superant els 109 malalts de grip per cada 100.000 habitants (límit que s’havia previst per aquesta temporada). Durant la primera setmana de gener s’han registrat 248 casos per cada 100.000 habitants. La regidora de Promoció de la Salut, Elvi Vila, denuncia que «aquesta situació de col·lapse es repeteix periòdicament en èpoques d’epidèmies provocades per la grip».

La premsa també s’ha fet ressò de la situació i les demandes dels treballadors d’aquest àmbit sanitari, que demanen una reorganització de l’espai per poder portar a terme les seves tasques en les millor condicions i poder atendre als pacients amb dignitat. El personal ha denunciat que treballa en unes condicions on posen en risc la pròpia salut en uns espais no habilitats i en detriment de l’atenció digna que han de dispensar als pacients. En aquest sentit, Elvi Vila avança que, en la reunió d’ajuntaments de l’àrea d’influència del Parc Taulí del pròxim 2 de febrer a Barberà del Vallès, està previst que es demani la restitució de les retallades que hi ha hagut al centre hospitalari i també posar en marxa els procediments per pal·liar les llistes i el temps d’espera.

Comparteix: