Primer aniversari de les Xarxes Escola Nova 21

Fa un any que van tenir lloc les primeres jornades, impulsades per la Diputació de Barcelona, amb els alcaldes i regidors dels 119 ajuntaments de la demarcació amb escoles que volien formar part d’Escola Nova 21. Des de llavors, s’han creat 30 xarxes de centres al territori, dinamitzades per 40 professionals del món educatiu. És necessari el reconeixement al seu paper clau en la implementació del compromís del món local amb aquest programa de transformació educativa, d’un ampli abast territorial i d’agents educatius.

Imatge: Ajuntament de Cerdanyola

Imatge: Ajuntament de Cerdanyola

Per aprofundir en una autèntica transformació educativa, el Programa Escola Nova 21 necessita comptar amb el coneixement i la proximitat dels ajuntaments amb la comunitat educativa per amplificar l’abast dels seus objectius.

La Diputació de Barcelona, com a institució promotora del programa, aporta la seva experiència impulsant un model de xarxes locals perquè això sigui possible. En concret, a la demarcació de Barcelona (sense comptar la ciutat de Barcelona), s’han creat 30 xarxes en les que participen 267 centres de 119 municipis, 34 dels quals en són dinamitzadors.

A les diferents trobades de xarxes de centres s’hi ha debatut sobre els reptes educatius del segle XXI i la necessitat de canvi de paradigma educatiu, sobre com el context i l’entorn influeixen en el model de centre, així com també s’hi ha aprofundit en els quatre eixos del marc d’escola avançada i la construcció de la visió del centre.

Les cinquenes trobades de xarxes, que començaran aquest febrer, donaran l’oportunitat de conèixer les Espirals d’indagació, una  metodologia específica d’anàlisi.

A més, de les trobades de xarxes de centres, també s’han organitzat cinc jornades adreçades específicament als dinamitzadors, així com accions formatives per donar-los suport i acompanyament en el desenvolupament de la seva tasca. La sisena està prevista per al proper 26 de gener.

Amb la participació en aquest programa, la Diputació de Barcelona vol contribuir a la promoció de l’èxit educatiu impulsant projectes innovadors i enfortint la col·laboració entre els ens locals i els centres, en connexió amb els agents educatius de l’entorn.

Notícies relacionades

Embat posa sobre la taula els inconvenients de “L’Escola Nova 21″

Tres escoles i un institut de Cerdanyola s’adhereixen a la xarxa Escola Nova 21

Comparteix: