Vicenç Pagès amb Robinson obrirà el Cafè amb lletres de 2018

L’escriptor, crític i professor universitari serà el protagonista del Cafè amb lletres del 18 de gener, a les 19:30 h i a la sala Enric Granados de la Biblioteca Central.

pagesVicenç Pagès inicia una nova temporada del Cafè amb lletres, una iniciativa de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès que ens portarà a la ciutat al llarg del semestre a banda de l’autor de Robinson a Jordi Puntí (15 de febrer), Carme Martí (15 de març), Xavier Theros (19 d’abril) i Martí Gironell (17 de maig).

El llibre d’en Vicenç Pagès, Robinson, ens explica com un dia d’estiu, un home de mitjana edat s’introdueix a la casa dels veïns, que se n’han anat de vacances, i s’hi instal·la d’una manera molt peculiar. L’home és solter, té el pare en una residència i treballa de carter; a mesura que l’acompanyem en el seu periple d’intrús, anem descobrint les raons d’un comportament insòlit que el portarà a topar amb els veïns i amb la justícia. I, també, amb una advocada d’ofici. Robinson, un relat iniciàtic que és alhora una història d’amor i de follia i una reflexió sobre la soledat, sobre la comunicació i sobre la imaginació com a refugi.

Vicenç Pagès Jordà (Figueres, 1963) és escriptor i crític literari en català.També és professor de llengua i estètica a la Universitat Ramon Llull. Entre les seves primeres obres figuren Cercles d’infinites combinacions(1990), Grandeses i misèries dels premis literaris (1992) i El món d’Horaci (1995). L’any 1997 va veure la llum el seu primer gran èxit, la novel·la curta Carta a la Reina d’Anglaterra, que narra en cent pàgines mil anys de la vida del protagonista. A aquest llibre el seguirien Un tramvia anomenat text (1998), un assaig sobre l’escriptura, i la novel·la La felicitat no és completa, premi Sant Joan 2003. El 1999 va obtenir el premi Documenta amb el recull de contes En companyia de l’altre. El 2004, el recull El poeta i altres contes va obtenir el premi Mercè Rodoreda. El 2006 va aparèixer De Robinson Crusoe a Peter Pan, un assaig sobre literatura juvenil. Tres anys més tard va publicar Els jugadors de whist, que va ser un èxit de vendes i va obtenir el premi Crexells a la millor novel·la de l’any. El 2011 va publicar l’almanac literari El llibre de l’any, i el 2013 el llibre infantil La llentia viatgera. L’octubre de 2017 publica Robinson, el llibre que es presentarà al primer Cafè amb lletres de 2018.

Comparteix: