Continuem sense saber on han anat a parar les taxes que ha pagat la ciutadania per mantenir i millorar el cementiri

La Plataforma Diu NO al Crematori continua sense descobrir el destí de les taxes del cementiri, alhora que demana tenir una reunió amb els científics del laboratori que estan fent l’informe ambiental de la instal·lació funerària.

crematori2El representant de la Plataforma Contra el Crematori, Arnau Bria, ha anunciat en l’audiència pública els ingressos que ha generat el cementiri – amb les taxes que han pagat els familiars/amics dels usuaris -, i les dades són alarmants. Són alarmants perquè en els últims nou anys s’hi han ingressat 695.205 euros que, presumptament, no corresponen a les inversions que s’han realitzat i que han provocat que ara “sigui necessària” la construcció d’un crematori per poder reconstruir la instal·lació funerària.

Bria ha recordat que aquestes taxes són “d’ús exclusiu de manteniment i millora del cementiri” i que “aquest cementiri podria estar en bones condicions si s’haguessin invertit els diners que es van posar”. En aquest sentit, Bria va preguntar als partits polítics que han governat on són aquests diners. Cap polític, llevat de Víctor Francos, va respondre. Francos va dir que “estaria encantat de repassar aquestes taxes”.

El Govern demana un informe ambiental

El Govern ha demanat un informe ambiental per veure les conseqüències que podria tenir el tanatori per a la població de Cerdanyola. Un cop l’informe estigui enllestit, la intenció del regidor Ivan González és recuperar la taula de treball. Abans, però, la plataforma ciutadana ha manifestat la seva intenció de tenir una reunió amb el laboratori encarregat.

Respecte a l’informe, Víctor Francos acusa el govern d’haver trigat dos anys i mig en demanar-ho “no podeu dir que us preocupa moltíssim quan heu trigat trenta-sis mesos a fer la sol·licitud”, deia el regidor de l’oposició. González li responia dient que durant aquest temps s’han estat buscant tots els mecanismes per aturar el crematori i s’han estat estudiant les idees que han anat aportat els diferents grups.

Comparteix: