Lliurament de diplomes del Servei de Primera Acollida

L’acte es va celebrar el 18 de desembre, tot coincidint amb el Dia internacional de les Persones Migrades.

certificadoas-24_copiarPromoure l’autonomia personal de les persones estrangeres i catalanes retornades i la igualtat d’oportunitats són els objectius del Servei de Primera Acollida, una iniciativa de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, l’Assemblea Comarcal de la Creu Roja Cerdanyola – Ripollet – Montcada, el Servei Local de Català i el CITE, Centre d’Informació per a Treballadors Estrangers.

El servei s’organitza en tres mòduls per aprendre català i castellà; coneixements laborals i coneixement de la societat catalana. En total es fan un mínim de 120 h que culminen amb l’atorgament d’un certificat de primera acollida. Es tracta d’un document amb eficàcia jurídica i valor probatori que és d’utilitat en els processos d’estrangeria o d’adquisició de la nacionalitat, a l’hora de buscar feina o en el moment de fer valer la pròpia formació i experiència.

Tot el procés s’inicia amb una entrevista i l’acompanyament a la persona usuària pels mòduls esmentats, que inclou una sessió de benvinguda al municipi. Es preveu la convalidació de coneixements i la formació que les persones usuàries hagin pogut obtenir amb anterioritat.

Un servei al servei de la nova ciutadania

En el període comprés entre gener i octubre d’enguany s’han tramitat 109 sol·licituds al servei d’acollida, que han comportat 16 cursos durant el primer semestre i 9 en el segon (període en marxa).

Dilluns 18 de desembre, tot coincidint amb el Dia Internacional de les Persones Migrades, es fer l’acte de lliurament a 21 persones usuàries del certificat d’acollida. Hi participaren la regidora de Drets Civils, Elvi Vila, el president de l’Assemblea Comarcal de la Creu Roja Cerdanyola – Ripollet i Montcada i Reixac, Santi Morera, la responsable CNL Vallès Occidental 3, Montserrat Trilles i l’asssessor del SAJEM (Servei Municipal d’Assessorament Jurídic en matèria d’Estrangeria i Migracions) i advocat del CITE, Cecílio Barbero.

Comparteix: