La Junta Electoral ordena retirar la pancarta que reclamava la llibertat dels presos polítics, aprovada pel ple municipal

El consistori ha decidit informar d’aquest fet penjant una pancarta on es pot llegir “Pancarta censurada per la junta electoral”

davAquest migdia s’ha retirat la pancarta que hi havia a la balconada de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès i en la qual es demanava la “Llibertat dels Presos Polítics”. En el seu lloc s’ha penjat una altra en què es llegeix “Pancarta censurada per la Junta Electoral”. Ha estat aquest organisme qui ha requerit al govern local la retirada de la pancarta, fet que el govern municipal ha acceptat per imperatiu legal i per no caure en un delicte electoral.

Donat que la decisió de penjar la pancarta es va aprovar en el ple ordinari de novembre, el govern local ha pres la decisió d’informar la població dels motius que han comportat la retirada de la pancarta.

El govern municipal lamenta la decisió de la Junta Electoral de Zona, qui en un escrit rebut el divendres 15 de desembre ordenava a l’alcalde la “retirada” de la façana municipal de “todos los símbolos partidistas, sean banderas, lazos, pancartas o cualquier otro que permita su identificación con alguna de las candidaturas a las elecciones” (sic). Un document dels Mossos d’Esquadra de la ciutat, datat el mateix dia, requeria que es retirés la pancarta per ser “susceptible” de ser un element dels descrits per la JEZ. El mateix divendres a la tarda es presentaren al·legacions, en entendre que el missatge de la pancarta quedava fora de l’indicat a l’escrit de la JEZ, en no presentar cap element partidista i tampoc permetia la identificació amb cap de les candidatures a les eleccions. Aquest organisme ha respost via mail que la pancarta s’incloïa en els supòsits esmentats al primer document.  En conèixer la resposta de la Juna Electoral de Zona s’ha procedit a retirar la pancarta i canviar-la per una altra que informa a la població de la decisió de la JEZ.

Comparteix: