Èxit de la Cursa solidària de la UAB en suport de La Marató de TV3

Èxit de la sisena edició d’aquesta cursa que dona el que recull a La Marató de TV3 i que s’ha fet ahir al migdia pel Campus de Bellaterra. Tot i el fred i el canvi de dia -ara entre setmana, abans es feia un diumenge- els corredors, caminadors i voluntaris s’hi han tornat a involucrar i a participar en aquesta festa i solidària.

cursauabS’hi han inscrit 625 peresones, de les quals el 51% homes i el 49% dones; i dels quals el 34,8% han vingut de Barcelona, el 12,4% de Cerdanyola del Vallès, el 9,9% de Sabadell, i el 5,9% de Sant Cugat, per citar les poblacions d’on procedien més participants.

Iván Limia Boo, del Club Montornès, ha guanyat la cursa de 6,2 km. en categoria masculina, amb un temps de 21′ 22″; i l’estudiant de la UAB, Estefanía Chamorro Padilla, amb un temps de 28’15″, ha guanyat en la categoria femenina. La Facultat de Ciències és d’on ha procedit la part més grans dels participants, seguida de les facultats de Filosofia i Lletres i Biociències respectiament,

Enguany, la UAB ha tornat a organitzar la Cursa de la UAB en suport de La Marató de TV3, en col.laboració amb l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, i patrocinada per la consultora tecnològia STP Group, aquesta festa esportiva i solidària per captar fons per a les malalties infeccioses, a les que La Marató de TV3 es dedica enguany.

Com a novetat, s’ha fet entre setmana, s’han escurcat les distàncies i s’ha canviat l’itinerari, coincidint amb el 50è aniversari de la UAB. És un recorregut que ha passat per l’interior del campus, proper a les facultats i als espais més emblemàtics de la UAB com són les Columnes, la Plaça Cívica i l’Eix central.

Aquesta sisena edició ha tingut lloc el dimecres, 13 de desembre, a les 13.30 hores. La sortida ha estat a l’avinguda de l’Eix Central, entre la Facultat de Ciències i l’entrada al Servei d’Activitat Física (on hi ha hagut avituallament a l’arribada, guarda roba, vestidors i dutxes). El recorregut de la cursa ha estat de 6,2 km., és a dir, dues voltes a un circuit de 3,2 km. La caminada ha estat una volta al circuit de 3,2 km., d’uns 45 minuts. La cursa de mobilitat reduïda -una de les poques existent a Catalunya adreçada específicament a persones que tenen problemes de mobilitat- ha tingut un recorregut de 660 metres.

En l’edició passada la cursa va tenir un gran èxit de participació i de solidaritat, i va recollir 14.900 euros, que es van donar a La Marató de TV3. Al llarg de tots aquests anys ha recaptat 55.000€ per a La Marató de TV3 i ha estat possible gràcies a la implicació de 400 voluntaris/es, amb una participació mitjana de 2.000 persones.

71 voluntaris han participat en la cursa de forma voluntària -coordinats per la Fundació Autònoma Solidària (FAS)-, col·laborant en diferents tasques d’organització com ara preparació de material, distribució de dorsals, suport durant el circuit, entre d’altres.

A més, un grup d’estudiants del Grau de Fisioteràpia han ofert tasques de recuperació física en el punt d’arribada de la cursa, per a tots els corredors i corredores que ho han desitjat.

La Cursa de la UAB destinarà la seva recaptació a la investigació en les malalties infeccioses, que són a les que enguany es dedica La Marató de TV3. Les malalties infeccioses són la causa d’1 de cada 3 morts al món i són un problema important de salut pública.

Comparteix: