Historiadors repassen l’evolució de la corrupció política a l’Espanya contemporània

La corrupció política a Espanya ha esdevingut un tema d’actualitat i una preocupació destacada de la ciutadania avui dia. Els dies 14 i 15 de desembre, historiadors reflexionaran sobre l’evolució d’aquest fenomen en un congrés internacional al Born Centre de Cultura i Memòria.

Els dies 14 i 15 de desembre, el Grup d’Història del Parlamentarisme de la UAB, El Born Centre de Cultura i Memòria, l’Institut dels Passats Presents de l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona i l’Institut de Ciències Polítiques i Socials de la UAB organitzen el primer “Congrés internacional sobre la corrupció política a l’Espanya contemporània (segles XIX-XXI)”, que tindrà lloc a El Born Centre de Cultura i Memòria (Plaça Comercial, 12. Barcelona).

Aquesta trobada vol analitzar el fenomen des d’una perspectiva temporal i territorial prou àmplia, així com aportar una reflexió oberta a diferents disciplines científiques. Entre altres temes, les diferents ponències i taules rodones del congrés tractaran sobre grans grups econòmics i corrupció, els àmbits específics de la monarquia i de les administracions locals, la corrupció a la hisenda de l’Estat i la persecució penal de la corrupció.

La conferència inaugural, que tindrà lloc el dia 14, a les 10,30 h, anirà a càrrec de Jens Ivo Engels, professor de la Universitat Tècnica de Darmstadt (Alemanya), i durà per títol “La corrupció política a l’Europa Contemporània: estat de la qüestió, debats i línies de recerca actuals”. I, la conferència de cloenda -el dia 15, a les 18.30 h-, serà pronunciada per Ángel Viñas, professor de la Universitat Complutense de Madrid, i es titularà “Hambre, corrupción y sobornos en el primer franquismo”.

A més, el dia 15, a les 12,30 h, serà presentada la base de dades “Història de la corrupció política a l’Espanya contemporània”, elaborada pel Grup d’Història del Parlamentarisme de la UAB.

Més informació: Congrés internacional sobre la corrupció política a l’Espanya contemporània (segles XIX-XXI)

Comparteix: