L’Ajuntament planta cara a l’incivisme que embruta els carrers de la ciutat

La moto xucla caques tornarà als carrers i s’estudia fer un registre de l’ADN dels gossos de la ciutat per multar a qui no reculli les femtes del seu animal de companyia. S’implementa un nou dispositiu per atendre els desbordaments de contenidors.

cacas-2308El govern municipal implementa aquests dies noves mesures per reforçar els treballs de neteja dels espais públics de la ciutat. S’actuarà decididament per erradicar les caques de gos amb l’actuació de la moto xucla caques. Un equip que a banda de recollir la femta higienitza el lloc on s’ha trobat. Aquesta acció coincidirà amb el reforçament dels dispositius de control als ‘punts negres’ on es registra la presència de més excrements. L’objectiu és eliminar-los de Cerdanyola del Vallès.

Paral·lelament s’està treballant molt la possibilitat de fer un registre d’ADN dels gossos de la ciutat per poder multar a la minoria de propietaris incívics que no recullen les femtes que embruten la ciutat.

El govern local és conscient que la majoria de les persones propietàries de gossos recullen les caques que fan a la via i espais públics. Una minoria no ho fa i genera riscs higiènics i una imatge de la ciutat que no es correspon gens ni mica a la que desitja la gran majoria.

Desbordament dels contenidors

Simultàniament a l’actuació per entomar el problema de les caques de gossos s’ha reforçat i optimitzat el dispositiu de control dels contenidors desbordats. L’abandonament descontrolat de mobles i altres deixalles fa que les voreres i la rodalia de les bases de contenidors esdevinguin en molts casos abocadors de brossa de tota mena. Una situació que embruta la imatge de la ciutat, genera malestar per la majoria de la població i pot ser un focus de problemes de salubritat.

Per solucionar aquest problema els equips d’Espais Públics han adaptat i optimitzat el seu treball, combinant la tasca dels inspectors al carrer amb la dels equips exprés de recollida de brossa, intentant que les deixalles abandonades a la via pública estiguin el mínim temps possible al carrer.

El govern municipal recorda que existeix un servei de recollida gratuïta de mobles a disposició de la ciutadania. L’únic que cal fer és trucar al telèfon 935 808 888, comunicar-ho i quedar d’acord en el punt on s’han de deixar els mobles perquè l’equip encarregat els reculli. Qui vulgui pot portar-los a la deixalleria, on podrà deixar-los sense problemes.

Altres deixalles, com ara runa d’obres producte de reformes a les llars, restes de poda, grans quantitats de brossa, entre d’altres, s’han de portar directament a la deixalleria.

Deixar els mobles i altra brossa a la via pública sense avisar pot comportar ser denunciat i multat per la Policia Local.

Comparteix: