C’s Cerdanyola aposta per les eleccions del 21-D per a recuperar unes institucions públiques neutrals

La formació taronja organitza un acte públic a l’Hotel Campus de la UAB sota el lema “Mereixem una Cerdanyola de tots en una Catalunya de tots”.

Laura Casado

Laura Casado

“Defensar la Constitució s’ha convertit en quelcom revolucionari en la Catalunya del segle XXI”, ha afirmat el vicepresident segon del Parlament en l’última legislatura, José María Espejo-Saavedra en l’acte “Mereixem una Cerdanyola de tots en una Catalunya de tots”, celebrat a l’Hotel Campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) dimecres passat. Espejo-Saavedra va qualificar a Ciutadans (Cs) d’una formació revolucionària, perquè defensa no solament la Constitució, sinó també el pluralisme polític, l’Estat de Dret i la llibertat, la igualtat i la unió “contra el poder, però amb la llei”. En la seva opinió, les eleccions del proper 21-D són “l’única via raonable per solucionar el que està passant a Catalunya” i “una oportunitat històrica” per treballar pels problemes reals amb un govern que governi per a tots.

José María Espejo-Saavedra ha qualificat al Parlament com la “gestoria del senyor Puigdemont” i s’ha referit a les actuacions de la presidenta de la mesa com “gairebé dictatorials, durant el cop d’estat viscut a principis de setembre”. A més d’ell, al acte van participar com a ponents la catedràtica de Dret Constitucional i presidenta de Concòrdia Cívica, Teresa Freixes, la també diputada en el Parlament en l’última legislatura, María Valle, el portaveu del Grup Municipal de Cs a l’Ajuntament de Cerdanyola, Pau Ortolà, i la regidora Sonia Rodríguez.

La catedràtica de la UAB, Teresa Freixes, ha coincidit amb Espejo-Saavedra en la importància del 21-D i del paper de Cs, que “guanyarà vots però és necessari que també guanyi escons”. Freixes ha assegurat que tot el procés està basat en “mentides i tergiversacions”. En la seva intervenció ha criticat que “s’han segrestat institucions públiques” com el Parlament i col·legis professionals, però sobretot “s’ha controlat l’educació i els mitjans de comunicació”. La responsable de Concòrdia Cívica ha conclòs que els tribunals decidiran sobre les qüestions de corrupció, però quant a l’educació “no perdonaré mai el que han fet als nens”.

D’altra banda, la diputada en el Parlament en l’última legislatura, María Valle, ha apostat per seguir lluitant per aconseguir una Catalunya en la qual “cabem tots”. I ha reclamat un govern amb “un projecte de recuperació de valors civils” i que no tingui la independència com interès únic, sinó “avançar en polítiques socials”. En aquest sentit, ha recordat que també “mereixem una Cerdanyola de tots amb un alcalde capaç de governar per a tots”.

Pau Ortolà, portaveu del Grup Municipal a l’Ajuntament, s’ha referit a la UAB com “una universitat que hauria de respectar-nos a tots”. El regidor ha assenyalat que la institució, com a tantes altres, “també està segrestada pel nacionalisme”. Ortolà ha justificat la seva afirmació en “l’últim comunicat de la UAB”, on es parla de “atacs a l’autogovern de Catalunya” i de “presos polítics”. Tant ell, com l’altra regidora de Cs, Sonia Rodríguez, han assenyalat que les institucions municipals, com l’Ajuntament, “s’han instrumentalitzat”, amb un alcalde “antisistema i independentista” que ha paralitzat la ciutat i oblidat els grans temes a resoldre. Tots dos s’han compromès a treballar pel compliment de la legalitat i perquè Cerdanyola recuperi l’estatus perdut en el que queda de mandat. Finalment, Rodríguez ha desitjat que, després del 21-D, els catalans aconsegueixin “unes institucions neutrals que vetllin pel interès general”.

Comparteix: