43.223 persones podran votar a les eleccions del 21D al Parlament de Catalunya

Aquests dies es notifica a les persones que formaran part de les meses electorals que han estat escollides segons el sorteig efectuat ahir en un ple extraordinari.

elecciones-14Les 43.223 persones electores de Cerdanyola del Vallès podran exercir el seu dret en els 13 col·legis electorals repartits per tot el municipi. Les eleccions al Parlament de Catalunya es van convocar per Reial Decret el passat 27 d’octubre.

Ahir es va fer el ple extraordinari per escollir els 594 ciutadans i ciutadanes del municipi majors de 18 anys que faran les funcions de president, vocal o suplent, i que controlaran les 66 meses electorals repartides entre 13 col·legis electorals.

Organització de les meses electorals

L’ordenament legal estableix que el President i els vocals de cada Mesa estan designats per sorteig públic entre la totalitat de les persones incloses a la llista d’electors que sàpiguen llegir i escriure i siguin menors de setanta anys, si bé a partir dels seixanta-cinc anys podran manifestar la seva renúncia en el termini de set dies. El President haurà de tenir el títol de batxiller o el de formació professional de segon grau o subsidiàriament el de graduat escolar o equivalent.

Calendari del 21D

La campanya electoral començarà a la mitjanit del 5 de desembre i finalitzarà a la mateixa hora del 19 de desembre. El dimecres 20 de desembre serà el dia de reflexió.

La Generalitat de Catalunya ha activitat una pàgina web amb informació dels comicis del 21D, accessibles a través de http://www.parlament2017.cat/ca/inici/

L’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès disposa d’un espai al web municipal en què es pot consultar el cens electoral i el col·legi electoral que li correspon a cada elector.

Comparteix: