Expressa’t: Procés participatiu

Ens anuncien que el Consorci del Centre Direccional es l’impulsor de un “procés de participació” de cara a dibuixar un possible futur urbanístic de la ciutat i resoldre el problema dels abocadors.

centredireccionalEns diuen que l’objectiu es “donar a conèixer els elements del debat, recollir opinions i instaurar un diàleg entre tots”. Si be ens informen que l’alcalde es refereix a un procediment on “ sigui la ciutadania qui decideixi, recuperant així la sobirania sobre el nostre territori”, jo no se si això entra en els plans dels propulsors de les “taules obertes”.

Jo sols puc parlar del afer dels abocadors, on fins ara els interessos dels especuladors inversors, dels polítics (PSC local en primer lloc) i empresaris com Puigfel (i altres) han frustrat tot intent de descontaminació. Entenc per descontaminació que els nivells dels contaminants presents estiguin per sota del que s’anomena NGR (Nivells Genèrics de Referència) que son límits màxims fixats per la UE i adoptats aquí.

Crec que cal saber les irregularitats possibles al Registre de la Propietat, cal saber l’accionariat propietari dels terrenys ( cadascuna de les parcel.les), i així podríem anar a parar als responsables polítics a Cerdanyola i fora d’aquí, tant de tot això com de la forma en que s’ha desenvolupat aquesta permissivitat de tots aquests abocaments insalubres, tòxics i perillosos.

La pregunta clau ( el meu dubte) es: la ciutadania som “consultats” o “participants” en les decisions?

Roger Caballé- Ciutadà de Cerdanyola

Comparteix: