El MAC presenta l’exposició ‘Les joies amagades d’Ismael Smith’

Olga Muxart materialitza les joies que Ismael Smith va dibuixar, però mai va arribar a veure resoltes. L’exposició es podrà visitar des de l’11 de novembre (12h) fins al 31 de desembre.

mscDins l’Espai Arc del Museu d’Art de Cerdanyola es podrà veure, a partir de l’11 de novembre a les 12h, l’exposició Les joies amagades d’Ismael Smith d’Olga Muxart. Aquesta serà la tercera mostra de joves artistes emergents que reinterpreten l’obra d’Ismael Smith. Fins ara s’han exposat les mostres Refugi en trànsit de Gaietà Mestieri i Cabeza de pato i altres rebel·lies d’Ivonne Navarro.

Les joies amagades d’Ismael Smith té dues vessants, segons la seva creadora Olga Muxart. D’una banda, l’artista ha materialitzat les joies que Ismael Smith va deixar dissenyades però que no va arribar a realitzar mai. L’artista destaca que “he triat alguns dels dibuixos d’Smith i he provat de plasmar-los en metall, és a dir convertir-los en joies físiques i alguna m’ha servit de punt de partida per crear un petit conjunt”.

D’altra banda, Muxart s’ha inspirat en un tret característic i particular de les il·lustracions d’Ismael Smith, les mans. La jove artista explica que “són unes mans estilitzades, molt expressives i de línia fina”. Olga Muxart les ha convertit en joies: arracades, collarets, agulles… “descobrint en els mateixos personatges el disseny de joies amagades”.

Fina Duran, comissària de l’exposició, destaca que “materialitzar, avui en dia, les joies que Ismael Smith va dibuixar es converteix en una traducció plenament contemporània”.

L’exposició Les joies amagades d’Ismael Smith es podrà visitar a l’Espai Arc del MAC des de l’11 de novembre fins al 31 de desembre.

Comparteix: