Expressa’t: Divendres de glòria!

Aquesta no serà una República de 24 hores. Ha vingut per quedar-se. Avui comença però, i també, una llarga resistència per defensar la llibertat que acabem de conquerir. Els polítics, finalment, han estat dignes del poder popular. Avui comença una revolució cívica. Social, cultural, feminista i ecologista (hem oblidat aquest darrer concepte per definir-la). Catalunya serà l’espurna d’una nova Europa; l’Europa dels pobles per substituir l’Europa d’Euratom i del capital. L’Estat espanyol és una estafa democràtica com ho és la UE. La nostra revolta pacífica reclamant el dret d’autodeterminació ha fet caure les caretes de Madrid i de Brussel·les.

IMG_0336-696x823Que hi haurà repressions, detencions i censura és previsible. Qui es pensava que la creació d’un Estat propi havia de ser un camí de roses i de somriures! Els catalans que ens hem mobilitzat durant els darrers anys per reclamar el nostre dret a l’Estat propi estem cridats a sacrificar-nos pels nostres ideals i en memòria de les generacions que vam lluitar contra el franquisme.

El que avui comença és una revolució que esdevindrà un exemple per a tota la humanitat i una esperança per repensar Europa i la Mediterrània. I per l’èxit d’aquest procés que avui iniciem reclamem l’aportació de la nostra millor gent i la més preparada en tots els sectors per governar amb dignitat i eficiència aquesta etapa. Els partits polítics tradicionals ja no són del tot útils per aquesta revolució. I han de deixar fluir la saba que surti d’un moviment de base. Aquest és un procés de baix a dalt que ha d’acabar amb la redacció de la Constitució més innovadora del planeta. D’aquesta manera els pobles ibèrics se sentiran també cridats a regenerar-se democràticament i definir el que hauria de ser una veritable confederació ibèrica.

Aquest divendres de glòria Catalunya crida els seus fills i filles més nobles i generosos per la construcció d’una pàtria justa, democràtica i ecològica. Visca Catalunya lliure!

Santiago Vilanova

Comparteix: