Avancen els treballs de reforma del Pavelló de Can Xarau que es fan seguint criteris de sostenibilitat

La nova il·luminació rebaixarà com a mínim un 50% del consum d’electricitat que tenia fins ara la instal·lació

bty

Imatge: Ajuntament de Cerdanyola

La reforma del Pavelló Municipal de Can Xarau avança segons la planificació prevista. Ja s’ha desmuntat el fals sostre i la il·luminació existent i es reforça l’estructura metàl·lica de la instal·lació, on es muntarà la nova teulada. Paral·lament es treballa preparant la zona del bar, l’espai polivalent per a les entitats esportives i l’ascensor, que garantirà l’accessibilitat a la zona.

L’obra es du a terme seguint criteris de sostenibilitat. Així les plaques blanques del fals sostre que hi havia fins ara – uns 2.000 metres quadrats de llana de roca – formaran part de l’aïllant que es posarà entre les plaques d’alumini de la teulada i les de fusta que es veuran des de l’interior de l’edifici. També es reaprofitaran uns 5 quilòmetres de corretxes metàl·liques de l’estructura que aguanta la teulada. Serviran per tamisar la llum que entrarà per les finestres evitant la entrada de sol directe i donar una nova personalitat a les façanes.

Les lluminàries existents fins ara s’han desmuntat. Consumien un total de 21.000 wats a ple funcionament. Ara s’instal·larà il·luminació per led. Una tecnologia que permetrà gaudir d’una il·luminació més natural i rebaixarà, pel cap baix, un 50% el consum elèctric del pavelló. La davallada del consum, amb el consegüent estalvi per les finances públiques, podrà ser més alt quan es comprovi l’eficàcia del lluernari que s’instal·larà al sostre del Pavelló i que permetrà que la llum natural entri a la instal·lació. A més, el nou sistema es podrà gestionar, permetent configuracions en funció de l’ús. Així el sistema permetrà passar d’il·luminació per a retransmissions televisives a la que cal per un entrenamemt o per partits de diferents esports.

Les plaques de la teulada actual no es podran reaprofitar perquè estan fetes d’uns materials que incorporen fibres d’amiant com a aïllant. No suposen cap perill per a la salut però els protocols actuals de seguretat exigiran un desmuntatge fet per treballadors especialitzats. S’aniran desmuntant en paral·lel a la col·locació dels nous mòduls del sostre, que actualment ja s’estan fabricant. L’actuació al pavelló també preveu la instal·lació d’una nova megafonia.

Iniciativa municipal

Els treballs que es duen a terme al Pavelló d’Esports de Can Xarau els promou l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès. Tenen un pressupost consignat d’1.372.996,73€ i els fa l’empresa Mon Vertical, SLU. S’iniciaren el setembre i tenen una durada prevista de 6 mesos.

Pla d’Inversions 2017 – 2019

El pla recull la previsió de les obres que el govern municipal preveu executar en el període 2017 – 2019 i se centra en la millora dels equipaments existents a la ciutat, com és el cas de les actuacions al Pavelló de Can Xarau i les que ja s’han fet al Mercat de Serraperera. Per l’any vinent es farà la segona fase dels treballs de reforma del Mercat Municipal de Les Fontetes. L’Ajuntament invertirà 1 milió d’euros en remodelar-lo amb l’objectiu de modernitzar-lo, tot potenciant la seva centralitat. Els treballs de reforma s’iniciaran l’agost del 2018 i es perllongaran durant 8 mesos. A banda d’aquestes actuacions n’hi ha previstes d’altres a diversos barris de la ciutat, que es faran basades en una diagnosi que permetrà conèixer les necessitats existents i més urgents.

El Pla d’Inversions 2017 – 2019 preveu una inversió de 27.147.000€, desglossats en Millores en equipaments, 9.568.000€, Millores a l’Espai Urbà, 9.435.000€ i Millores de caire General, 8.144.000€.

Vegeu el conjunt de les actuacions previstes al Punt d’Informació Geogràfica.

Comparteix: