El grup municipal d’ERC no assistirà al ple ordinari d’avui

El Parlament de Catalunya té previst convocar un ple monogràfic aquest proper dijous 26, per donar resposta a l’aplicació de l’article 155 de la Constitució per part del govern espanyol. El plenari del Parlament de Catalunya coincideix amb el ple ordinari municipal de l’Ajuntament de Cerdanyola. Per aquest motiu, i davant la transcendència del ple del Parlament, els regidors i les regidores del grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya a Cerdanyola del Vallès, no assistiran al ple ordinari i serem al parlament en defensa de les nostres institucions i de l’autogovern de Catalunya.

ercPrevi a aquesta decisió, el grup municipal ha sol·licitat a l’alcalde de la ciutat que no convoqui el ple ordinari d’aquest mes d’octubre i que l’ajorni o l’avanci, tal i com s’està fent a la majoria de ciutats que es troben en la mateixa situació de coincidència. A la junta de portaveus de la tarda de dilluns, la portaveu del grup, Helena Solà, va fer saber als portaveus dels grups municipals, com havia comunicat a l’alcalde, que de convocar-se el ple municipal per aquest dijous 26 d’octubre, els regidors i regidores del grup d’ERC no hi assistirien. Malgrat la sol·licitud del grup municipal d’ERC, l’alcalde de la ciutat va convocar ahir dilluns al vespre el ple ordinari d’aquest mes.

El grup municipal d’ERC entén que davant d’un fet tan rellevant com la resposta a l’aplicació de l’article 155 per part del govern espanyol, que pretén acabar amb les institucions catalanes i la seva autonomia tot vulnerant drets fonamentals, amb la voluntat explícita de censurar mitjans públics de comunicació, imposar un model educatiu d’espanyolització de l’alumnat, congelar els comptes de la Generalitat i que empresona els líders de la societat civil per les seves idees, cal donar inequívoc suport al govern de la Generalitat de Catalunya. Per tot això, i per la gran transcendència pel país i pel nostre municipi d’allò que es decideixi al Parlament, els regidors i les regidores d’ERC serem el proper dijous defensant el Parlament.

Comparteix: