Avui, treballs aeris a Collserola

Endesa inicia demà dimarts 24 d’octubre els treballs per a soterrar una línia de mitjana i baixa tensió a Collserola, ubicada en part al terme municipal de Cerdanyola del Vallès. Això comportarà que s’hagi de reforçar algunes de les torres existents i preparar l’equipament necessari perquè el cablejat es soterri.

Alguns d’aquests treballs es faran amb un helicòpter que podrà estar aturat en un mateix lloc mentre els realitza. Si el veieu no us inquieteu, està fent la seva feina.

La posada en marxa d’un nou centre de transformació encastat a una de les parets de la muntanya ha permès substituir un transformador que hi ha a la zona, que també serà desmuntat. Aquesta actuació és la primera d’un conjunt de 37 que l’empresa elèctrica farà a Collserola

Les actuacions previstes els proper 3 anys

Endesa invertirà en els propers tres anys (2017-2019) prop de 4,5 milions d’euros al Parc Natural de la Serra de Collserola. L’objectiu és integrar i racionalitzar la xarxa elèctrica que travessa aquest espai natural singularment preservat enmig de l’àrea metropolitana de Barcelona.

Els treballs es portaran a terme en tres fases amb una inversió prevista al voltant d’1,5 milions d’euros cada any. Endesa realitzarà 37 actuacions que permetran reduir fins a un 19% les línies elèctriques que travessen les masses forestals gràcies a la reconfiguració de la xarxa ubicada en aquest entorn.’ (Imatge: http://ganasdevivir.es).

Comparteix: