L’escola de dansa de l’Ateneu ofereix un taller de Lindy-Hop

atenLes persones interessades en el seminari, que conduïrà Giulio Parise, poden inscriure’s a la recepció de l’Ateneu

Si us agrada ballar i passar-vos-ho bé l’Escola de Dansa de l’Ateneu us proposa un taller de Lindy-Hop. L’impartirà Giulio Parise els dies 2 , 9 , 16 , 23 i 30 de novembre i el 14 i 21 de desembre, en horari de 18:30 a 20h. El preu del taller per alumne és de 56,05€. En calen un mínim de 8 alumnes, per fer el taller.

Giulio Parise *

En Giulio va entrar al món del swing de rebot l’any 2011. Des que ho va provar que no ha pogut deixar de ballar. El seu ball preferit és el lindy hop i el xarleston, però també ha fet tastets de balboa. El seu estil és enèrgic i explosiu.

Lindy Hop **

El lindy-hop és un estil de ball per parelles amb música swing que alguns negres estatunidencs van popularitzar a Nova York cap als anys 1920, com a una derivació del xarleston. Ràpidament es va estendre els Estats Units durant els anys 1930 i, més tard, en altres països. El lindy-hop va estar a punt de desaparèixer a l’època daurada dels musicals, fins que als anys 1980, paral·lelament a Europa i Estats Units, algunes persones van pensar a recuperar-lo.

El lindy-hop es balla en principi i clàssicament per parelles. En qualsevol cas, el pas bàsic del lindy-hop és de vuit temps, té accent rítmic o swing i està definit a partir d’un patró bàsic de whip. El centre de gravetat dels ballarins se situa per sota del de la posició normal d’estar dempeus, no només perquè els genolls estan doblegats, cosa habitual a balls i danses, sinó perquè el tronc també està lleugerament inclinat cap endavant. El ballarí o parella de ballarins giren sobre un eix imaginari central que roman fix al mateix lloc. Tanmateix, en algunes coreografies de diverses parelles per al públic és possible forçar algun desplaçament.

* informació del portal http://www.swingmaniacs.com

** extret de https://ca.wikipedia.org


Vídeo mostra de lindy-hop d’Ariadna Beltran & Giulio Parise

Comparteix: