ERC Cerdanyola dona 1.800 euros a la caixa de solidaritat

El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya de Cerdanyola del Vallès fa una donació de 1.800€ a la caixa de solidaritat creada per l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium per fer front a les sancions econòmiques imposades a qui ha promogut el Referèndum.

ercL’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural han creat una caixa de solidaritat que permet fer front a les represàlies econòmiques que reben persones físiques com a conseqüència d’actuacions emmarcades en el procés cap a la independència per participar d’ accions unitàries, cíviques, pacífiques i democràtiques. Aquestes actuacions han de respondre a iniciatives acordades per les entitats i/ o partits sobiranistes o bé per seguir el mandat de les urnes i els acords del Parlament de Catalunya i el Govern de la Generalitat en favor del procés independentista.
Els responsables d’aquesta caixa de solidaritat són dues persones de l’Assemblea Nacional Catalana i dues d’ Òmnium Cultural. A més, té com a auditors externs i independents els 3 expresidents del Parlament: Joan Rigol, Ernest Benach, i Núria de Gispert.
La creació d’aquesta caixa de resistència és un gest potent de solidaritat, transversalitat i unitat de l’independentisme. Llança també un missatge internacional i crea un problema a l’Estat en la mesura que la seva capacitat de coerció queda disminuïda.
Per tot el que s’exposa anteriorment, el grup municipal d’ERC de Cerdanyola del Vallès es veu amb el deure moral de participar de la caixa de solidaritat i per aquest motiu ha fet una aportació de 1.800€ aquest mateix matí. Els regidors i regidores del grup municipal d’ERC de Cerdanyola manifesten que cal anul·lar les sancions econòmiques per considerar-les com una mesura coercitiva més per part del govern espanyol qui pretén evitar la lliure autodeterminació. El grup municipal també fa una crida a entitats, empreses i veïns i veïnes de la ciutat que en la mesura de les seves possibilitats participin de la caixa de solidaritat.
Comparteix: