La Fiscalia ordena precintar els col·legis electorals

Els Mossos d’Esquadra han rebut l’ordre de Fiscalia de precintar tots els col·legis electorals de cara al referèndum de l’1 d’octubre. Els Mossos han mostrat la seva preocupació, ja que l’acció podria crear problemes d’ordre públic.

 1491295417_437899_1491297778_noticia_normalSi l’any 2011 Espanya va ser portada a diversos diaris internacionals per la manca de democràcia, fruit de l’actuació policial amb el moviment dels indignats, especialment a Madrid i a Barcelona, ara està tornant a demostrar que utilitzarà tots els mitjans per impedir treure les urnes el proper diumenge.

Evitar a tota costa que cap vot es dipositi en una urna. Aquest és el principal objectiu del Regne d’Espanya, que està utilitzant la repressió, la por i totes les eines constitucionals que té a l’abast per aconseguir-ho, mostrant la seva cara més gris a la comunitat internacional.

I per aconseguir-ho, la Fiscalia Superior de Catalunya ha ordenat als Mossos que precintin tots els col·legis electorals abans de dissabte, identificant i desallotjant a qualsevol persona que s’oposi a la criticada mesura. Per tal de fer-ho possible, l’Estat desplegarà prop de 6.000 policies que vetllaran per impedir l’entrada als centres de votació, la conformació de la mesa i totes les tasques relacionades amb la votació.

Els Mossos han alertat que aquesta acció podria crear un greu problema d’ordre públic, ja que es podrien donar enfrontaments amb la majoria ciutadana a favor del referèndum, una majoria que, fins ara, ha mostrat maduresa i pacifisme. En aquest sentit, les entitats independentistes han anunciat mobilitzacions per assegurar l’obertura dels col·legis.

Comparteix: