Fernández de la Vega i Arboix debaten sobre la dona a l’Àfrica

Demà divendres, 22 de setembre, tindrà lloc el IV Diàleg pel Coneixement UAB-Societat, que tractarà sobre el paper de la dona al desenvolupament del continent africà. Hi intervindran María Teresa Fernández de la Vega, consellera d’Estat (PSOE), i Margarita Arboix, rectora de la UAB.

Imatge: Vanity Fair

Imatge: Vanity Fair

El 22 de setembre, María Teresa Fernández de la Vega, consellera d’Estat i presidenta de la fundació Mujeres por África, i Margarita Arboix, rectora de la UAB, intervindran al IV Diàleg pel Coneixement UAB-Societat, que durà per títol “La dona, motor de desenvolupament a l’Àfrica”. L’acte tindrà lloc a les 13 h, a la sala de graus de l’Escola de Postgrau. 

María Teresa Fernández de la Vega és llicenciada en dret, doctora i especialista en dret comunitari. Va esdevenir magistrada amb el número 1 de la seva promoció i va ser vocal del Consell General del Poder Judicial entre 1994 i 1996. Ha impartit docència a la UB, a la Complutense i a la UNED, és autora de diverses obres sobre dret del treball i drets humans, entre altres temes, i va ser nomenada doctora honoris causa per la Universidad Internacional Menéndez Pelayo. A més, és defensora dels drets dels animals i component destacada del moviment feminista.

A nivell institucional, va ser diputada al Congrés i va ocupar diferents responsabilitats al Ministeri de justícia abans d’esdevenir vicepresidenta, ministra de Presidència i portaveu del govern de José Luis Rodríguez Zapatero el 2004. El 2010, va deixar les seves responsabilitats al Govern i va ser nomenada consellera permament del Consell d’Estat.

Amb la premissa que “no hi ha factor de desenvolupament més fort que la igualtat”, va posar en marxa, el 2012, la Fundación Mujeres por África. Segons Fernández de la Vega, “les dones a l’Àfrica ocupen un paper clau i són l’autèntic motor del continent: mantenen l’economia informal, produeixen la major part dels aliments, i sustenten més del 40% de les famílies”.

Quarta edició

Aquest és el IV Diàleg pel Coneixement UAB-Societat, que s’organitza des de la Direcció de l’Escola de Postgrau de la UAB. A les edicions anteriors, van intervenir-hi Ángel Gabilondo i Manuel Pimentel, que van dissertar sobre el poder transformador de la paraula; Josep Borrell i Guillem López Casasnovas, que van versar sobre l’estat actual de l’economia; i José Manuel Blecua i Luis Alberto Cuenca, que van analitzar la situació de la llengua i la literatura.

Comparteix: