Carles Escolà, imputat per donar suport a un acte democràtic

La Fiscalia General de l’Estat cita a Carles Escolà com a investigat – abans imputat – per donar suport al Referèndum, és a dir, per donar suport a què el poble pugui expressar la seva veu en una jornada electoral.

L'alcalde signant el decret de suport al Referèndum. Imatge: Aj. de Cerdanyola.

L’alcalde signant el decret de suport al Referèndum. Imatge: Aj. de Cerdanyola.

Facilitar que el poble pugui decidir un assumpte polític en una jornada electoral està castigat, fins i tot, amb presó. Així ho dictaminen les regles del joc del Regne d’Espanya. I són aquestes regles les que ha utilitzat la Fiscalia General de l’Estat per citar al nostre alcalde, Carles Escolà.

L’alcalde, que va signar el passat 7 de setembre un decret d’alcaldia per donar suport a la celebració del referèndum als col·legis electorals de la nostra ciutat, és un més dels 712 alcaldes dels municipis de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) que estaran obligats a citar davant de fiscalia.

Els primers municipis a declarar seran els que tenen més habitants, és a dir, l’alcalde de Cerdanyola serà dels primers alcaldes citats. Però això no passarà. Escolà ja ha anunciat que ni anirà a declarar ni renunciarà al seu compromís amb el referèndum.

L’alcalde ha manifestat en els mitjans de comunicació de l’Ajuntament que no mourà el seu compromís de suport al referèndum ni l’ordre de la Fiscalia General de l’Estat ni “moltes amenaces que facin” perquè assegura que “l’estratègia de la por i les actuacions repressives no aconseguiran atemorir ni la població ni els càrrecs electes”, sinó, en tot cas, refermar la posició de defensa de l’autodeterminació dels pobles com un dret inalienable sabent que “la majoria de la població vol decidir” sobre el futur de Catalunya. L’alcalde de Cerdanyola indica que la notícia no ha estat una sorpresa davant el “caràcter autoritari, repressiu i amenaçador” d’un estat al qual li cauen “les caretes de la disfressa de democràcia” .

El batlle de la ciutat manifesta que l’ordre de la Fiscalia General de l’Estat “sobrepassa els seus límits competencials” perquè la detenció d’un alcalde que no comparegui a una citació “l’han d’ordenar altres instàncies” i insisteix que, a més, “vulnera drets fonamentals om el dret a la llibertat”.

Amb aquesta postura de l’alcalde, si l’Estat compleix les seves amenaces, els Mossos d’Esquadra haurien de detenir a Escolà per citar-lo a declarar. Aquesta postura de l’alcalde està penada al Codi Penal amb multa i inhabilitació especial amb sancions que podrien arribar fins a 8 anys de presó i 20 anys d’inhabilitació absoluta. Els Mossos no són l’únic cos policial que ha d’evitar que es realitzi els referèndum. La Fiscalia també ha demanat a la Policia Local de Cerdanyola que investigui qualsevol actuació relacionada amb el referèndum i que, si arribats l’1 d’octubre, aquest s’intenta realitzar, intervinguin tot el material – urnes, paperetes i sobres -.

Escolà no és l’únic alcalde que s’ha negat a declarar. Dins dels municipis que formen part de l’AMI s’està fent una crida a no acudir a fiscalia. Seguint aquesta línia, l’AMI, juntament amb l’Associació Catalana de Municipis, han fet una convocatòria d’alcaldes i alcaldesses catalans a la Plaça Sant Jaume (Barcelona) aquest dissabte a les 12h amb l’objectiu de denunciar la persecució de l’Estat.

Malgrat tot, aquesta persecució de l’Estat no es limita als alcaldes. Aquesta persecució és una eina de por que està utilitzant el Regne de Felip VI per espantar a càrrecs electes, mitjans de comunicació i, fins i tot, persones que puguin imprimir paperetes!

Comparteix: