Carles Escolà presenta els eixos del pròxim curs polític

Un cop finalitzades les vacances, Carles Escolà ha presentat els eixos més importants que tindrà el govern de Compromís durant el pròxim curs. El Referèndum de Catalunya, el pla d’inversions, la participació i la resolució de problemes heretats d’anteriors governs marquen les prioritats.

L'alcalde signant el decret de suport al Referèndum. Imatge: Aj. de Cerdanyola.

L’alcalde signant el decret de suport al Referèndum. Imatge: Aj. de Cerdanyola.

L’alcalde de Cerdanyola va iniciar la roda de premsa anunciant que el Referèndum de Catalunya, programat per l’1 d’octubre, marcarà – com a mínim – l’inici del curs polític. Escolà va recordar que aquest tema l’està treballant de la mà amb els grups municipals favorables al Referèndum. En aquest sentit, l’alcalde va anunciar que ha signat un decret d’alcaldia “havent-ho parlat i infirmat als grups municipals” per tal de donar suport a la consulta. El document s’haurà de ratificar en el pròxim mes de setembre.

El pla d’inversions tira endavant

El Pla d’Inversions que va iniciar el seu camí un cop aprovats els pressupostos tira endavant. L’alcalde anunciava que ja s’han començat actuacions (centres escolars, pavelló, mercat, …) i que en els propers mesos s’aniran iniciant altres. “Això va tirant endavant a tota màquina” – deia l’alcalde, qui recordava que el pla d’inversions no apostava per obres faraòniques, sinó per la millora dels equipaments que ja tenim i dels carrers.

Els processos participatius

El curs polític continuarà amb els processos participatius ja iniciats – el futur de Ca n’Altimira, les propostes del Consell d’Infants – i els que han d’obrir-se en un futur, com el planejament del Centre Direccional.

El procés participatiu de Ca n’Altimira ja està en la darrera fase i l’equip responsable ja està realitzant les conclusions per iniciar una nova fase de treball administratiu que converteixi les propostes en un projecte d’obres lligat a una inversió.

Pel que fa al Centre Direccional, el Govern vol aprofitar que l’actual planejament està suspès per iniciar un procés participatiu que, segons afirma escolà, “s’ha aconseguit arrencar no només el compromís del Consorci, sinó que ja s’està treballant en aquest procés de participació que començarà en les properes setmanes”. Aquest serà un procés obert al conjunt de la ciutadania, que podrà decidir sobre el que hauria de ser el desenvolupament territorial del nostre municipi.

Polítiques socials

Fruit de la crisi que encara patim, les polítiques socials continuaran sent un punt fort del nou curs. Entre les més destacades, es troben les partides d’ajudes a les famílies més necessitades i les polítiques destinades al dret de l’habitatge. L’alcalde ha anunciat que s’està treballant en un acord amb la Generalitat per augmentar el parc d’habitatge social a Cerdanyola – actualment hi ha sis pisos destinats a aquest fi -. Paral·lelament, l’Ajuntament està treballant en el cens d’habitatges buits, “especialment els que estan en mants d’entitats bancàries” per aconseguir “que es posin aquests pisos en el mercat de lloguer”, afirmava l’alcalde.

Els problemes heretats

Els problemes heretats per anteriors governs també estaran en l’agenda política “per afrontar-los de cara i amb valentia”. Escolà s’ha mostrat positiu en solucionar definitivament la problemàtica de Cerdanyola Aparca, el PEM Guiera i el Crematori. Aquest darrer problema espera “tenir-lo prou encarrilat abans de finals d’any”.

Relacions institucionals amb l’AMB i la UAB

Respecte a les relacions institucionals, el Govern continuarà negociant amb l’AMB el nou conveni. L’alcalde va anunciar que l’assumpte estava molt avançat, però no tancat. Respecte a la UAB, l’Ajuntament té bones relacions amb l’equip de govern universitari, amb qui han iniciat diferents fronts de treball que “a poc a poc aniran donant fruits”.

Millora de l’organització municipal

Altre repte que té el govern per aquest curs polític és la millora de l’organització municipal. Els tècnics fa mesos que treballen a fons per conèixer la situació i la problemàtica de l’organització de fons, una organització que, segons l’alcalde, “no és tan eficient com tocaria i, per altra banda, genera greuges i injustícies dins de la pròpia casa, algunes de les quals hem parlat, com la situació del servei de treball de Can Serra”.

Altre punt de l’organització que s’està treballant és el portal de transparència, on la ciutadania pot seguir la tasca del govern consultant el Pla d’Acció Municipal. L’alcalde opina que aquest portal de seguiment “no hauria de ser cap primícia, però Cerdanyola no té aquesta tradició i per tant nosaltres sí que l’hem posat en marxa perquè la ciutadania pugui fiscalitzar-lo”.

Comparteix: