Les obres de remodelació de Can Xarau s’inicien enmig d’un conflicte obert

Deixadesa. Aquesta seria la paraula que millor descriu l’actuació del govern de Compromís vers la política esportiva de la ciutat. Les obres de Can Xarau s’inicien després d’haver finalitzat l’aturada estiuenca en les competicions estiuenques. Octavi Moreno, president de l’Associació de l’Esport de Cerdanyola, mostra públicament la seva indignació.

21151576_1120059781463646_1796795194923885811_nAquestes actuacions s’emmarquen en el Pla d’Inversions confeccionat pel Govern Municipal, en el qual destaca «l’aposta per la millora dels equipaments ja existents», segons ha afirmat l’Alcalde Carles Escolà, qui afegeix que «la ciutat arrossega mancances en els equipaments, a les quals hi estem donant resposta amb actuacions com aquestes». L’actuació té un pressupost consignat d’1.372.996,73€ i els fa l’empresa Mon Vertical, SLU. La durada prevista és de 6 mesos.

El president de l’AEC, Octavi Moreno, ha aprofitat les xarxes socials per recordar que, per una quantitat molt inferior (993.133,55€) es podria haver fet un nou pavelló, tal com s’ha fet al municipi català de La Sénia.

Els treballs al Pavelló de Can Xarau consisteixen en la substitució de la coberta de l’edifici i l’adequació parcial del soterrani per a seu d’entitats i per al condicionament del bar-cafeteria. En un primer moment s’actuarà a l’interior de l’edifici, desmuntant el fals sostre existent. Posteriorment se substituirà la coberta, reforçant l’estructura que la suporta. El projecte preveu crear un lluernari que doni il·luminació natural a l’interior, prescindint del fals sostre -des de l’interior es veurà l’estructura que cobreix el pavelló- i apostant per l’eficiència energètica de la instal·lació. Pel que fa a l’actuació al soterrani, s’instal·larà un ascensor que garanteixi l’accessibilitat a les persones amb mobilitat reduïda s’adequaran les dependències que hauran d’acollir a les entitats esportives. També es prepararà un espai per a bar-restaurant.

Octavi moreno mostra publicament la seva indignació

21231849_1120057944797163_5120528476118551463_nEl president de l’Associació de l’Esport de Cerdanyola ha mostrat a les xarxes socials la seva indignació per la política esportiva del govern municipal i, en especial, pel retràs en l’inici de les obres de remodelació del pavelló de Can Xarau.

“Ens trobem a l’última setmana d’agost i a les portes de setembre, i encara no s’han iniciat les obres del pavelló “Paco Arpide” (nom que fa 11 mesos que tot l’esport de la ciutat va demanar i seguim esperant resposta) Tal com l’Associació Esport Cerdanyola va denunciar en la seva moció, s’han perdut 2 o tres mesos de la proposta inicial de les entitats per poder disposar del pavelló al novembre (3 mesos de l’inici competicions) i no allargar-ho fins a febrer 2018 (6 mesos de l’inici) si tot va bé.”

Un cop iniciades les obres (28 d’agost), el president de l’AEC va recordar al govern que ha de formalitzar el canvi de nom del pavelló remodelat:

“Per fi aquesta setmana s’han iniciat les obres de reforma del sostre del pavelló, que està previst que durin 6 mesos, és a dir que fins al mes de febrer 2018 no es podrà tornar a fer ús d’aquest, esperem que les molèsties que produirà a les diferents entitats que en fan us habitualment, no els afecti negativament el no poder disposar d’aquest espai per tant de temps.

Per part nostre, esperem que aquest temps serveixi perquè el govern de la ciutat, es posi les piles d’una vegada, i formalitzin d’una vegada el canvi de nom, que va sol·licitar tot l’esport de la ciutat en el consell Municipal d’octubre 2016 en memòria del nostre company i amic Paco Arpide!”

Octavi també lamentava la manca de pagament de subvencions a les entitats esportives:

“Però també les entitats esportives de la ciutat, segueixen esperant el pagament dels convenis (subvencions) que tant la regidora Conxi Haro com la tècnica Àngels Casafont van dir que es ferien efectives a principi del mes de juny, un cop superats els tràmits de l’aprovació definitiva del pressupost municipal pel 2017, gràcies a la qüestió de confiança guanyada per l’alcalde el 8 de maig. Però la ineptitud o falta de voluntat, ens han portat a seguir esperant que es facin efectius els pagaments d’uns tràmits iniciats el mes de maig, segons ens van dir en la reunió de seguiment del consell municipal de l’esport. El més trist de tot, és que seguim esperant dels nostres representants públics una mica de voluntat i respecta per les entitats que mouen l’esport a Cerdanyola”.

ZEM Riu Sec: com malgastar milions d’euros públics

Manuel Buenaño (PP) va recordar el passat ple de juliol que “s’ha llençat un milió i mig d’euros a les escombraires amb les pistes de tenis del Riu Sec. És una vergonya”. Ara, per poder-les tornar a obrir, s’haurà de fer una nova inversió valorada, segons el PP, en 300.000 o 400.000 euros.

Aquestes instal·lacions es van aprovar, construir i licitar l’anterior mandat. La licitació la va guanyar el Club de Tenis Cerdanyola però, finalment, es va fer enrere. Segons Contxi Haro (Compromís), el club de tenis va fer marxa enrere perquè “el club veia molt difícil la seva continuïtat amb aquesta instal·lació”. Víctor Francos (PSC), desmentia la versió del Govern, dient que el seu grup s’ha reunit amb el club de tenis i “no és veritat que la concessió fos ruïnosa. No es pot mentir, i menys impunement. El club de tenis el que va dir és que el retràs en l’apertura els havia portat a que la inversió ja no la poguessin suportar, que és molt diferent. El retrás en obrir la instal·lació els va portar a no poder fer front perquè no tenien diners: ells preveien ingressar X i, en no ingressar-ho, no podien pagar la pòlissa i s’arruïnarien”.

Realment, el que va passar, és que l’obra es va endarrerir i, a més a més, a última hora es van adonar que al projecte li faltava la connexió de la instal·lació a la xarxa elèctrica. En fer aquesta connexió el Govern de Compromís i Endesa van trigar sis mesos, el que va provocar més d’un any de demora respecte al pactat amb el club de tenis, motiu pel qual el club va haver de renunciar a la concessió i el concurs va quedar desert.

Ara el Govern diu haver preparat un nou plec tècnic més atractiu “perquè pugui haver-hi un adjudicatari i alhora donar respostes a les necessitats del club, que ha de sortir de les instal·lacions actuals”. Actualment aquest plec està al servei de contractació amb l’objectiu que es liciti “el més aviat possible”, remarcava la regidora d’esports.

Per tal d’avançar la seva obertura a la ciutadania, Octavi Moreno s’ha ofert a “gestionar aquesta instal·lació de franc durant el temps que calgui fins que funcioni a ple rendiment”.

L’Associació de l’Esport de Cerdanyola esclata

aecL’Associació de l’Esport de Ceradanyola ha esclatat. Després d’anys esperant pacientment, han dit prou. Prou a les mentides, a no tenir equipaments esportius, a què es gastin els diners inútilment, a no tenir equipaments adaptats, a què es facin les coses d’esquena a l’esport, a no planificar correctament l’esport, a tenir abandonades les instal·lacions actuals, a tenir un consell municipal d’esports obsolet, a perdre subvencions per invertir en esports, a no recolzar prou les entitats esportives i a no estar al costat dels esportistes.

Per tot això “i molt més”, l’Associació de l’Esport de Cerdanyola ha fet una convocatòria pública per al dimarts dia 12 de setembre a les 19:30 a la sala d’actes del Parc Esportiu Guiera.

Noticies relacionades: La Zona Esportiva Municipal Riu Sec continua abandonad.

Comparteix: