El Centre d’Informació, Atenció i Recursos a les Dones amplia els seus serveis

El 3 de juliol es va formalitzar el nou contracte de prestancions del CIARD-La Caseta. Aquest contracte contempla milles importants, com l’atenció d’urgǹcia les 24 hores els 365 dies de l’any. L’adjudicatari va ser “El Safareig, grup de dones feministes de Cerdanyola”, per un import de 75.852,97 €.

El Centre d’Informació, Atenció i Recursos a les Dones comença una nova etapa oferint un servei més integral a les dones. El passat 3 de juliol es formalitzava el nou contracte de prestacions del servei que contempla un increment del 40% el pressupost respecte l’anterior arribant així als 95 mil euros. El nou contracte (

Imatge: Facebook "El Safareig"

Imatge: Facebook “El Safareig”

accedir a l’anunci del contracte) unifica els serveis d’assessorament jurídic i atenció en una única entitat, el Safareig, facilitant així la coordinació entre les professionals i permetent oferir un servei complet d’atenció a la dona.

Des de principis de juliol, el CIARD disposa d’atenció d’urgència les 24 hores del dia donant així solució al dèficit que hi havia fins ara i que impedia, fora de l’horari laboral, acompanyar a les víctimes de violència de gènere des d’un primer moment. Segons les expertes, les primeres hores després de denunciar un cas de violència de gènere són clau i l’atenció psicològica i de professionals permet que la víctima se senti acompanyada i pugui entendre i assimilar millor la situació. La regidora de Polítiques d’Igualtat avança que l’objectiu del servei és poder disposar d’un pis d’acollida per a casos de violència de gènere amb atenció psicològica conveniat amb altres Ajuntaments.

A més, La Caseta també disposa d’una psicòloga professional 4 hores diàries per oferir una primera atenció a les dones que acudeixen al servei així aquestes no s’han d’esperar a que se’ls hi assigni una cita un altre dia.

Una altre de les millores introduïdes en el nou contracte és el servei d’atenció als fills i filles de les dones que han patit violència de gènere doncs aquesta és una situació que afecta també als menors. Des del CIARD es mantenen els programes d’informació, suport i atenció i l’assessorament legal especialitzat per garantir que les dones coneguin els seus drets i deures.

Comparteix: