La PAH Cerdanyola- Ripollet demana solucions immediates

Dijous passat Compromís per Cerdanyola va celebrar un sopar per celebrar els dos anys del “Govern del Canvi”. L’acte va estar marcat per una protesta silenciosa de la PAH.

DEo-fB9XkAAapy5

Imatge: PAH

Els jardins de Ca n’Ortadó van ser l’escenari d’un acte polític ple de somriures i de bon ambient però buit de suport ciutadà, un acte on Compromís va poder viure en primera persona que alguna cosa no funciona bé quan, en una nit de celebració, no s’aconsegueix atraure el suport del poble.

Dels que sí que van tenir suport les regidores de Compromís van ser de l’alcaldessa de Badalona Dolor Sabater, la parlamentària Mireia Boia, l’exalcalde de Setmenat Marc Verneda i el membre de les CAV Albert Díez, que van parlar dels “Governs del canvi” que es van instaurar a les institucions en 2015 i del procés català.

La PAH, una convidada molt especial

pahSens dubte, però, el protagonista no va ser Compromís. Ni els somriures. Ni l’espai buit de suport ciutadà. L’autèntic protagonista va ser la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Ripollet – Cerdanyola, una plataforma que continua en primera línia de batalla per lluitar a favor de la dignitat de les persones que pateixen dia rere dia per mantenir el seu sostre, unes persones que no han vist cap canvi respecte als governs anteriors i que veuen com, sense l’ajuda del col·lectiu de la PAH, estarien institucionalment abandonades.

La Plataforma va realitzar una protesta silenciosa per denunciar que Compromís no exerceix les seves funcions en matèria d’habitatge, centrant-se en un cas recent on l’Ajuntament no ha estat capaç de gestionar un habitatge digne i adequat a un matrimoni desnonat. Per tot això, la PAH va reclamar solucions immediates per al cas i va denunciar l’atenció de Serveis Socials per no haver activat correctament el protocol per a casos com aquest, alhora que reclamaven més suport per part del govern municipal i valentia política per fer front a situacions com aquesta.

El regidor Ivan González va abandonar l’acte polític per trobar una solució d’urgència per passar la nit. L’endemà el Govern es va reunir amb la plataforma per trobar una solució definitiva.

Com s’ha arribat fins aquí

A inicis de la setmana passada la PAH va reunir-se amb el govern i aquest li va plantejar una alternativa molt criticada: el consistori va posar un mediador a través de l’empresa “Clece Social”. El treballador social els hi va dir que “està autoritzat per ser aval de l’Ajuntament en buscar pis en immobiliàries”. En aquest sentit, la PAH denuncia que aquest treballador no té poders ni competències per dir això.

La PAH considera una aberració el preu de l’hostal (la PAH diu que és de 40 euros diaris) i el preu del mediador. Respecte al mediador, la plataforma considera que és superior a 20 euros per hora i, després d’haver fet càlculs, la plataforma es qüestiona si aquesta empresa “té amiguisme” amb el govern.

Els dies passaven i dijous 13 va haver-hi altra reunió amb Elvi Vila, regidora d’habitatge i serveis socials. Alguns membres de la PAH, en acabar la reunió, lamentaven la manca d’acció de serveis socials i es mostraven impotents perquè “ni l’alcalde Carles Escolà, ni la regidora Elvi Vila, ni la Cap de Serveis Socials Inma Viera han donat reallotjament a la família”.

Actuacions del Govern després de l’acció de la PAH

Divendres 14, després de l’acte de Compromís, la PAH va anunciar les novetats sobre el cas a les seves xarxes socials. Allà explicaven que el Govern de Compromís es justificava per no buscar solució a la família perquè “hi ha persones que estan en situacions pitjors” (…) “persones que tenen menys ingressos” (…) “un home en una barraca i altra en un traster”.

El que si va aconseguir la PAH és que l’Ajuntament negociï per aconseguir un hostal local per 150 euros setmanals. Això si, s’ha posat un topall màxim de dues setmanes per trobar una solució definitiva i digna.

Aquesta manca d’actuació per la dignitat de les persones que estan patint per no perdre l’habitatge està passant factura a Compromís. Les xarxes socials s’omplen de missatges denunciant la situació “on està el govern del canvi? Jo els vaig votar, em defrauda i indigna molt”, “de tot això ens hem de recordar a l’hora de votar, quina vergonya d’alcalde”, “això demostra que tots són iguals, només miren per ells”, “això és un insult”, són alguns dels missatges de la població indignada.

Comparteix: