Expressa’t: Apunts de la CUP Cerdanyola al comunicat de Podem

Imatge: Cup Cerdanyola

Imatge: Cup Cerdanyola

Apunts de la CUP Cerdanyola al comunicat de Podem Cerdanyola.

Després d’haver llegit el comunicat de Podem Cerdanyola del passat 6 de juliol envers el Referèndum convocat pel Parlament de Catalunya per al proper 1 d’octubre, des de l’assemblea de la CUP Cerdanyola volem aclarir els següents aspectes:

1. Un referèndum pactat no és possible (com s’ha pogut comprovar amb els diferentsintents del govern de JxSí) i tampoc ho podrà ser en un futur (com portem dient des de l’Esquerra Independentista des de fa molts anys).

2. Les forces parlamentàries al Congrés dels Diputats espanyol i també al Senat, han mostrat la negativa envers al dret a decidir del poble català. Per tant, aboca a Catalunya i al conjunt dels Països Catalans, a continuar sotmesos a la legalitat i control de l’Estat espanyol i en conseqüència a actuar de forma unilateral.

3. El Referèndum de l’1 d’octubre s’ha elaborat amb totes les garanties legals.

S’ha elaborat perquè no sigui una acció per al dret a decidir, sinó un desenvolupament dels drets dels i les catalanes a decidir lliurement el seu futur. Aquesta vegada doncs, amb la convocatòria i l’estructura jurídica per validar-los, el cens electoral, la campanya ha de ser i serà, vinculant.

4. Des de la CUP Cerdanyola entenem que totes les afirmacions que indiquin el contrari l’únic que aportaran és enfortir la monarquia espanyola i afeblir el dret del poble català a decidir el seu futur. Com deia Antonio Gramsci, viure vol dir prendre partit, i les actuacions i declaracions de Podem /En Comú Podem /Catalunya en Comú criden a la indiferència i a la covardia.

Nosaltres treballem i continuarem treballant per la construcció nacional i social dels Països Catalans. Apostem per la República dels Drets Socials, participativa i activa amb agents polítics valents. És per això que cridem a la mobilització per a la defensa del referèndum i a la participació massiva durant la seva realització.

Cerdanyola del Vallès, 14 de juliol del 2017

Comparteix: