ERC Cerdanyola referma el compromís històric amb la democràcia i la sobirania

El Grup Municipal i la Secció local es posen a disposició dels governs municipal i del President de la Generalitat per aconseguir fer efectiu un referèndum amb garanties. Esquerra es coordinarà amb els partits i entitats que defensin el SÍ el proper 1-O

IMG-20170712-WA0022Dimecres a les 20:30 hores tots els regidors d’ERC i el vocal de l’EMD de Bellaterra, conjuntament amb el President de la Secció Local, un representant de les JERC i la pràctica totalitat de l’Executiva local es van congregar a l’Ajuntament de Cerdanyola per refermar, un cop més, el compromís històric del partit amb la democràcia i els valors republicans de llibertat, igualtat i fraternitat.

L’anunci de convocatòria d’un referèndum el proper 1 d’octubre és un pas inequívoc per avançar en aquest sentit. En conseqüència, la Secció Local d’esquerra manifesta la plena disponibilitat a donar suport a les institucions democràtiques com el Parlament de Catalunya i l’Ajuntament de Cerdanyola per aconseguir que la gent pugui expressar lliurement la seva voluntat amb plena sobirania. Ens posem a disposició de la gent per que el referèndum sigui una expressió cívica, pacífica, inclusiva i, sobretot, democràtica de la voluntat popular. També volem expressar com a partit la perplexitat que suposa veure que altres partits s’hi oposen.

La campanya en si va començar fa unes setmanes amb les primeres enganxades de cartells i actualment s’està planificant diversos actes com ara xerrades públiques amb diputats i personalitats rellevants del procés d’independència, paradetes al carrer, distribució de cartelleria i no es descarten opcions com fer porta a porta. L’objectiu és tant convèncer persones indecises per aconseguir una majoria independentista com la mateixa realització del referèndum obert a la màxima participació possible, sense pressions ni amenaces. No cal dir que fem una crida a tots els militants i simpatitzants a participar d’aquesta campanya i aconseguir que es faci sense crispació ni nervis, però tossudament alçats per un objectiu excepcional.

Tanmateix s’està treballant conjuntament amb els partits i entitats locals, amb el col·lectiu supramunicipal Esquerres per la Independència, així com el Pacte Local pel Referèndum per aconseguir la màxima presència pública i evitar solapar actes o paradetes al carrer. En aquest sentit no es descarta que es pugui convocar un gran acte central a Cerdanyola amb el suport de tots els partits i entitats favorables al Referèndum.

Comparteix: