[VÍDEO] La Directa i El Crític, convidats de luxe a l’aniversari de Cerdanyola Informa

Cerdanyola Informa continua amb els actes del tercer aniversari. L’últim va ser una tertúlia amb els mitjans de comunicació independents i alternatius “La Directa” i “El Crític”. L’acte estava va estar coorganitzat amb la Universitat Popular de Cerdanyola (UPCdV) i estava inclòs dins del cicle de comunicació de la UPCdV i dins del Tercer Aniversari de Cerdanyola Informa.

Imatge: Facebook de la Universitat Popular de Cerdanyola

Imatge: Facebook de la Universitat Popular de Cerdanyola

Els protagonistes de la tertúlia van ser els mitjans alternatius, uns mitjans que han sorgit des de la implicació i l’esforç col·lectiu i que es diferencien dels “convencionals” pel seu funcionament i organització interna, cooperativista i horitzontal; pel finançament, que els garanteix la independència per seguir les mateixes directrius, lliures de pressions polítiques o econòmiques, i pels projectes transformadors que reforcen i als que volen servir de vehicle.

La majoria d’aquests mitjans tenen com a premissa el treball cooperatiu, apostant per un periodisme d’investigació i declaren explícitament que treballen per la transformació social, afirmant el seu posicionament i compromís ideològic pel canvi social. Vols saber-ne més? Aquí us deixem el vídeo!

Què és la Universitat Popular de Cerdanyola?

La Universitat Popular de Cerdanyola del Vallès és un espai de debat i formació continuada per tractar aquelles temàtiques d’actualitat o per saber més de tot allò que ens envolta.

Tal com diuen al seu espai web, són “un espai que no vol dir cap espai físic concret, sinó un espai social, un espai mental. Un espai que sigui de totes i tots, que el sentim com a propi. Un espai per a totes aquelles persones que volem aprendre… i desaprendre”.

La Universitat Popular de Cerdanyola del Vallès vol agafar el relleu dels històrics Ateneus Populars per tornar a fer possible allò de “Jo no vull aprendre allò que tu vols que jo sàpiga, sinó allò que jo vull saber”.

Cerdanyola Informa, en plena forma

Cerdanyola Informa és un portal informatiu que funciona mitjançant la constància, l’esforç col·lectiu, de manera autogestionada i dedicació voluntària de persones de la ciutat, un de tants exemples que es poden trobar a Cerdanyola i arreu, en multitud d’àmbits.
Cerdanyola Informa, el teu mitjà independent i ciutadà, acaba de complir tres anys de vida i es mostra en un estat de forma envejable, tant en el nombre de notícies publicades com en el nombre de visites diàries.

Després de tres anys Cerdanyola Informa ja s’ha situat com a un mitjà referent en la comunicació local de Cerdanyola. Així ho diuen els números: mes rere mes el nombre de visites ha anat en augment. Això ha estat possible gràcies a un equip viu: tenim un reduït grup de persones que col·laboren diàriament en el mitjà i un nombrós grup de persones que, puntualment, ens envien notícies de totes les temàtiques que afecten la ciutat. I tu? Encara no has col·laborat mai amb nosaltres? Fes-ho! Tu també ets Cerdanyola Informa!

Per què vam aparèixer?

La idea de crear un mitjà ciutadà d’informació va començar a gestar-se a la primavera del 2013, fruit de la necessitat d’expressar aquelles coses que succeïen a Cerdanyola però que no tenien cabuda en altres mitjans per diversos motius.

És ben sabut que a Cerdanyola hi ha fantàstics professionals del periodisme, però la llibertat que tenen per a escriure i/o investigar sobre depèn quins temes és, sovint, limitada. Això provoca que hi hagi informació que es perdi pel camí i no arribi a la ciutadania.
En el nostre cas, des d’uns inicis teníem clar que ens interessava no només conèixer la “lletra gran” de les qüestions que ens afecten a tots i totes a la vila, sinó que, a més a més, la idea era ampliar la “lletra petita”. Anar més enllà de la resignació i el silenci, de la manca de transparència, de la censura institucional sotmesa a interessos econòmics particulars i també empresarials. Només volíem (i volem) obrir una via més a la reflexió amb altres punts de vista. No volem limitar-nos a acariciar la informació que ve de dalt, no tenim censuradors.

Encara queda molt per fer!

Però bé, seguirem treballant i lluitant, que és el que hem intentat fer fins ara, sempre és millorable I per aquest motiu us volem donar les GRÀCIES. Sí, sí, a vosaltres que ens visiteu, que col·laboreu, que organitzeu cosetes a la ciutat, que lluiteu, que feu que la vida a Cerdanyola no es camufli amb el color gris del ciment, de la mediocritat. Sense vosaltres aquest projecte no tindria raó de ser.

Gràcies a totes aquelles persones que feu possible el que semblava impossible!
Continuem treballant amb més ganes, perquè encara queda molt per fer!

Comparteix: