Compromís valora positivament els dos anys de govern

Compromís ha fet una valoració positiva dels dos anys que porta al capdavant del Govern de Cerdanyola i presenta el pla d’acció municipal per la resta de mandat.

Imatge: @Cerdanyola

Imatge: @Cerdanyola

Carles Escolà, acompanyat per la resta de l’equip de govern, ha valorat positivament els dos anys de mandat i ha presentat el pla d’acció municipal (PAM) que pretén dur a terme fins a maig de 2019. Escolà va anunciar que el 7% d’aquest pla ja està executat, el 34% està en procés i la resta espera iniciar-lo com més aviat millor.

El Govern té la intenció de crear un espai a la xarxa per penjar el pla d’actuació amb el seu nivell d’execució perquè la ciutadania pugui tenir accés i estar al dia en el compliment dels compromisos. L’alcalde, però, lamenta que aquest PAM no s’hagi pogut fer amb un procés de participació ciutadana perquè “la dificultat de sumar majories i les dificultats polítiques que hi ha hagut en aquesta primera part del mandat no ens han permet fer-ho d’aquesta forma”.

El Pla d’acció municipal s’ha presentat com un document viu que anirà evolucionant i incorporarà aquelles propostes que s’han aprovat – i s’aprovin – als plens en forma de moció.

L’equip de govern valora la seva actuació per àrees

Un cop presentat el pla d’actuació, els diferents membres del govern van valorar les tasques més importants fetes durant aquests dos darrers anys en les diferents àrees municipals.

Elvi Vila va destacar la participació en la majoria de processos que s’han iniciat dins de l’àrea social. Això s’ha aconseguit perque “no s’ha seguit fil per randa el reglament” i han pogut obrir els consells a la ciutadania per aconseguir més participació i que aquesta pugui “dirigir les seves pròpies polítiques”. Un exemple del bon funcionament de la participació ciutadana dins de les accions de govern, segons Vila, va ser la preparació de la festa major del Roser de Maig.

L‘àrea d’habitatge va ser presentada per Vila com una àrea difícil perquè la majoria de competències les té l’Agència Catalana d’Habitatge, un ens de la Generalitat. Malgrat tot, des del municipi s’hi han ampliat en cinc els pisos que hi ha disponibles per emergències socials i s’ha aconseguit ocupar al 100% els pisos de La Clota.

Pel que fa a l‘àrea d’educació, Elvi Vila afirmava que s’ha potenciat el projecte educatiu de ciutat (PEC), un projecte “que va creixent, es van extingint línies i es van obrint noves (…) algunes amb millors resultats que altres”, però sempre amb “participació ciutadana”, remarcava la regidora.

Respecte al PAM, la regidora destaca l’increment de recursos dintre de serveis socials i la creació d’un catàleg de tots els serveis, des d’infància a gent gran, passant per joventut.

Imatge: @Cerdanyola

Imatge: @Cerdanyola

Contxi Haro, regidora d’esports, presentava l’àrea esportiva com “una àrea força complicada perquè no és només les polítiques esportives, sinó que també hi ha les instal·lacions”. En aquest sentit, el Govern té una “patata calenta” amb les instal·lacions del Guiera, unes instal·lacions que, malgrat que porten al darrera una gran problemàtica, “estem en la bona direcció”, ja que s’ha aconseguit arribar a uns acords unànims al ple després d’analitzar la situació i “veure quin model d’instal·lacions volem”. Haro anunciava que el Govern vol unes instal·lacions de gestió directa, sense concessions “que beneficiin els privats”.

Haro també ha destacat la participació ciutadana en l’àmbit esportiu, on s’han creat taules de treball obertes a tothom per treballar un projecte esportiu de ciutat consolidat que tingui continuïtat i que també tingui en compte les activitats extraescolars. En aquest sentit, s’està treballant conjuntament amb personal tècnic d’educació “per tal de tenir una base sòlida que doni resposta a les necessitats que tenim”.

La regidora també va posar sobre la taula el projecte d’economia social i solidària que va iniciar el govern. Segons Haro, “estem a prop de tenir una xarxa local d’economia social i solidària (…) s’ha fet un cens de totes les cooperatives que tenim a Cerdanyola i també ens ficarem en xarxes supramunicipals”.

Imatge: @Cerdanyola

Imatge: @Cerdanyola

Maurici Jaumandreu, el responsable de l’àrea d’economia, va remarcar els greus problemes financers que té l’Ajuntament, com el PEM Guiera, Cerdanyola Aparca “i possiblement en trobarem de més”, anunciava el regidor, que es mostrava amb valentia per encarar i resoldre aquestes incidències.

Respecte a la gestió dels impostos, Jaumandreu recordava que s’han aplicat criteris de fiscalitat progressiva i que s’han corregit problemes que hi havia, “com els ajuts de l’IBI, que ara computen com ajudes socials i no com a subvencions (…) que tenia conseqüències econòmiques per les persones.

Pel que fa a l’àrea de transparència, el regidor recordava que “s’ha iniciat un camí que estava a zero (…) això significa que tenim molta feina per fer, però hem iniciat aquest camí i creiem que ho estem fent a un bon ritme tenint en compte els recursos que tenim”. Jaumandreu opina que “el més important ja està publicat”, però que “la transparència s’ha de construir permanentment”. El regidor va anunciar que com més aviat millor es posarà en funcionament un registre públic on es pugui consultar lliurement tots els contractes – majors i menors – que fa l’Ajuntament.

Imatge: @Cerdanyola

Imatge: @Cerdanyola

Per últim, Ivan González, responsable de l’àrea de territori, va anunciar que les inversions d’aquest pla de mandat anirien encarades a “reformar allò que tenim i no tirar-nos a la bogeria de crear noves construccions”. González va anunciar millores als barris de Fontetes, Serraparera i Banús.

González és el regidor que té més moviments socials lluitant al darrera, com Stop Direccional, la Plataforma contra el Crematori o la Plataforma contra les Antenes. En aquest sentit, González va agrair aquesta pressió ciutadana per poder arribar a les solucions.

Respecte al crematori, González va reconèixer que el problema és greu perquè “tenim per una banda l’obligació de treballar en conjunt amb la resta del plenari per tenir unanimitat i, per altra, donar suport a la plataforma contra el crematori. El regidor espera tenir resolt el problema aquest any. Pel que fa al Centre Direccional, González es va mostrar content per poder redactar un nou PDU i espera fer-ho amb la participació ciutadana, un PDU que sigui més sostenible mediambientalment i urbanísticament més viable.

Comparteix: