L’Hospital Veterinari de la UAB és la clínica de referència de “A cara de perro”

L’Hospital Clínic Veterinari de la UAB s’ha convertit en l’hospital de referència del programa “A cara de perro”, un programa que – malgrat la manipulació – denuncia el maltractament animal.

Imatge: Joan Josep Álvarez

Imatge: Joan Josep Álvarez

Cerdanyola continua sent escenari de formats televisius. Si fins ara els espais més coneguts havien estat el Castell de Sant Marçal i les masies de Collserola, ara s’hi ha sumat un nou espai: l’Hospital Clínic Veterinari de la UAB. Aquest sembla ser l’hospital de referència del programa de Mediaset ”A cara de perro, doncs ha aparegut en el 75% dels seus programes.

El centre cerdanyolenc s’ha guanyat aquest protagonisme gràcies a l’ampli ventall d’especialitzats que treballen, a un bon equip humà i a la tecnologia puntera. Amb aquestes característiques és fàcil entendre per què l’equip de Roche ha decidit escollir aquest centre, un centre que, a més a més, és proper al municipi del presentador del programa.

La polèmica manipulació

“A cara de perro” és un format de televisió de petits reportatges en fals directe que té com a objectiu protestar contra el maltractament animal, una pràctica cada vegada més freqüent. Malgrat tot, la productora ha decebut a la seva audiència amb un muntatge innecessari que li ha fet perdre credibilitat al format. La manipulació es va fer pública al programa de la setmana passada, quan es va convertir en Trending Topic en Twitter amb milers d’espectadors enfadats. Com a conseqüència, el programa ha estat relegat del prime time i ara s’emetrà els dimecres a partir de les 00:30h de la nit.

La manipulació va ser denunciada per la protectora d’animals “Amigos Peludos Bajo Cinca“, una protectora que feia dos anys estava al darrere d’un gos abandonat, desnodrit i ferit en Osca. Aquesta protectora va col·laborar amb l’Associació Aria i, entre les dues van saber que la productora estava interessada en gravar el procés de rescat.

Malgrat l’ajuda, la protectora no va aconseguir salvar l’animal, que va acabar morint sol, agonitzant de dolor i amb les potes desfetes. Fins aquí la realitat. Però… què es va emetre a televisió? A cara de perro va emetre una realitat ben distinta – i manipulada -. Aquesta, amb Roche al capdavant, presumia d’haver aconseguit rescatar el gos. Però segons expliquen des de la protectora, ”tot semblava genial fins que de sobte hem vist com (els de la productora) agafaven altre gos que no coneixiem de res, el ficaven dins d’un maleter i deien que l’havien rescatat.

El conegut animalista Frank Cuesta també va criticar durament aquesta manipulació “per la puta audiència”.

El gos rescatat, a la UAB

El gos de la polèmica que va substituir el gos difunt també estava malferit. Aquest va ser atés per Lluís Bosch a l’Hospital Clínic Veterinari de la UAB, on li van diagnosticar lesions a les orelles i a les potes, a més d’una infecció sistemàtica.

Comparteix: