Com era el cel dels íbers?

El Museu i Poblat ibèric de ca n’Oliver acull fins al 7 de juliol el primer Casal d’Estiu que organitza enguany, dedicat al Cel dels íbers. El segon proposarà reflexionar sobre la recerca de tresors perduts i es farà del 4 al 8 de setembre

cdeUn grup d’infants passen aquests dies al Museu i Poblat de Ca n’Oliver en un casal d’Estiu dedicat al cel dels íbers. Les seves activitats coincideixen amb el retorn al museu de la mostra temporal homònima. Una eina d’allò més interessant perquè els menuts coneguin l’astronomia. Tot parlant de com és l’univers, dels primers astrònoms o de les idees que tenien d’ell diferents pobles de l’antiguitat.

El sol i la lluna també són protagonistes destacats del treball dels infants.  N’apenen moltes coses, de les seves característiques i de com ens afecten, als humans.

Tot el que han aprés i gaudit s’ho explicaren els protagonistes del Casal d’Estiu a l’alcalde, Carles Escolà, i a la regidora de Cultura, Elvi Vila, que els visitaren el passat dimecres.

Treball al museu i visites a l’exterior

Les visites externes no hi faltaran. Així i en els propers dies els infants del casal de ca n’Oliver visitaran Can Coll, per a parlar dels rellotges solars tot veient un que hi ha a la masia i l’Observatori de Sabadell, on sabran què hi fan, les persones que hi treballen en una instal·lació científica com aquesta.

L’espai, les estrelles i les constel·lacions, les galàxies, les naus espaials, el dia i la nit, els robots, les deixalles que campen a l’espai, la vida en altres planetes i moltes altres informacions serviran de base perquè els menuts construeixin les seves pròpies naus espaials. Nascudes mirant cap als íbers i que ens menaran, quij ho sap, cap al futur.

A la receca dels tresors perduts

Els Casals de ca n’Oliver tindran una segona tongada, prevista entre el 4 i el 8 de setembre. S’adreça a menuts d’entre 6 i 10 anys i es farà en horari de 9 a 13h.

En aquesta ocasió els infants participants s’endinsaran en les aventures d’una de les millors sagues d’acció dels nostres temps, l’Indiana Jones. Descobriran què hi ha de veritat i de misteri en els tresors que amaga el famós hangar nord-americà Àrea 51, que com diu l’Indy: “haurien d’estar en un museu”.

Per aquest Casal encara hi ha places lliures, que podeu formalitzar al Museu i Poblat Ibèric de Ca n’Oliver (carrer de València, 19). Més informació als telèfons 936 923 322 – 935 804 500. El preu per cada infant és de 50€.

Comparteix: