Ple de juny marcat pels pressupostos, la lluita LGTBI, Can Xarau i Bosc Tancat

Aquesta tarda a les 19 hores s’iniciarà el ple de juny, un els temes protagonistes seran l’aprovació definitiva dels pressupostos, la lluita LGTBI i les zones esportives de Can Xarau i Bosc Tancat. Una hora abans, a les 18 hores, la ciutadania tindrà l’oportunitat de formular els seus precs o preguntes a l’audiència pública.

ajuntamentAl ple d’avui s’aprovaran definitivament els pressupostos de l’Ajuntament per a l’exercici 2017, després de sis mesos sense arribar a un acord i de passar per una qüestió de confiança. Per primera vegada en el que portem de mandat, la ciutat no tindrà uns pressupostos prorrogats.

Altre protagonista del ple d’avui serà la lluita LGTBI. Per una banda, es votarà el pla d’igualtat per la diversitat afectiva, d’identitats i expressions de gènere i, per altra, l’adhesió al manifest de la Diputació de Barcelona amb motiu del dia per l’alliberament de lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals.

Bosc Tancat i Can Xarau, els debats esportius del dia

Les Zones Esportives Municipals del Bosc Tancat i Can Xarau centraran el debat esportiu del dia. Pel que fa al Bosc Tancat, avui el plenari desestimarà les al·legacions formulades per l’empresa Sport Natura Rural S.L. i confiscarà 27.227 euros de la garantia del contracte de gestió i explotació de la Zona Esportiva Municipal Bosc Tancat. L’import confiscat per l’Ajuntament servirà per pagar les despeses que va tenir l’entitat pública per haver pagat a Endesa factures impagades per l’empresa concesionaria.

Respecte a Can Xarau, avui s’aprovaran parcialment les al·legacions formulades pel PSC. Amb això s’aprovarà provisionalment la modificació del pla general metropolità al voltant de la zona esportiva.

Una part de la Zona Esportiva Municipal (ZEM) de Can Xarau està qualificada de zona verda. Això impedeix adaptar i millorar les instal·lacions, motiu pel qual el Govern Municipal va portar al darrer ple de febrer un punt per aprovar inicialment la modificació del PGM i aconseguir, d’aquesta manera, fer les inversions necessàries per donar resposta a les necessitats esportives de Cerdanyola.
En data 26 de març de 2013, el Conseller de Territori i Sostenibilitat va aprovar la modificació puntual a l’àmbit discontinu de Can Xarau, i la Bòbila a fi i efecte de traslladar el camp de Futbol de Can Xarau a un altre àmbit. Amb l’aprovació definitiva d’aquesta figura de planejament es permetia realitzar una reordenació de l’illa de Can Xarau i crear un nou centre d’atracció, reestructurant i substituint parcialment els equipaments esportius de l’illa per altres de caràcter cultural, i, a més, la creació de zones verdes.

Comparteix: