Avui se celebra un ple extraordinari amb el PEM Guiera sobre la taula

Després d’haver quedat sobre la taula durant tres mesos consecutius, avui s’ha convocat un ple extraordinari per trobar una solució definitiva a les instal·lacions del PEM Guiera.

El ple extraordinari d’avui serà un monogràfic del PEM Guiera i tindrà dos punts, un centrat en la reorganització i la millora de les instal·lacions i altre en la modificació de crèdits, que suposarà 1.526.563 euros. Aquesta modificació no inclou el valor de reversió de la concessió, un preu que s’haurà de sumar és endavant i que augmentarà el cost de la recuperació de les instal·lacions, que formen part d’un projecte que havia estat gestionat per una empresa privada i que, en fer fallida, és l’Ajuntament qui l’ha hagut de rescatar amb diners públics.

L’oposició “dirigeix” la proposta

El ple d’avui ha estat demanat per partits de l’oposició (PSC, ERC, C’s i PP), que van registrar el dilluns 1 de juny a la tarda una instància que demanava la celebració d’un Ple extraordinari i urgent per tal de desencallar la problemàtica del PEM Guiera.

La proposta d’acord que s’acordarà aquesta tarda a la sala de plens parteix d’una iniciativa de PSC, ERC, C’s i PP que van anunciar “un govern des de l’oposició”. Els proposants han aconseguit que en el ple d’avui es solucioni la licitació de serveis, la inversió en millores, la liquidació del període d’intervenció municipal 2014-2015 i el valor de reversió.

La proposta està organitzada cronològicament en un recorregut que s’inicia amb el concurs de creditors en què va entrar la Federació Catalana d’Handbol en 2013 fins a la privatització de Compromís, que va tornar a licitar el servei en cinc contractes que finalitzen aquest mes d’agost.

Després d’aquest resum cronològic, els grups proposants presenten un document amb tres grans línies: la qualitat del servei, l’economia i les relacions laborals. Respecte a la qualitat del servei, es proposa reorganitzar el funcionament de les instal·lacions amb l’objectiu de millorar el seu funcionament i recuperar el nivell de qualitat. Pel que fa a les condicions laborals, els grups proposants demanen “unes condicions laborals raonables per a la plantilla. Per últim, en l’aspecte econòmic, proposen crear una comissió que treballi en aspectes econòmics, com la liquidació del període d’intervenció municipal, la proposta de valor de reversió o la liquidació del contracte.

El preu del ple extraordinari

El ple extraordinari es convoca a tan sols una setmana del ple ordinari del mes de juny i després d’haver deixat el punt sobre la taula tres plens consecutius, uns per “falta d’acord” i altres perquè el Govern de Compromís va presentar canvis d’última hora – el mateix dia del ple – en l’expedient.

Ara, amb aquesta convocatòria, les regidores de l’oposició rebran una “petita paga extra d’estiu” que ens costarà a tots i totes 4.000 euros, que se sumaran als 4.000 euros que rebran dijous vinent pel ple ordinari del mes de juliol.

Comparteix: