Música per celebrar els 20 anys de la Biblioteca d’Humanitats

Amb motiu dels 20 anys de la Biblioteca d’Humanitats, es celebrarà un concert amb obres de J.S. Bach per a violí sol interpretat per Josep Lluís Puig i Bartolomé. El concert tindrà lloc el dia 21 de juny, Dia Internacional de la Música, a la Sala de Revistes a les 12:30h.

La Biblioteca d’Humanitats -que inclou una Cartoteca General- té una superfície de 8.600 m2 -distribuïts en dos edificis-, disposa de vora mig milió de volums i 1.099 punts de lectura. L’espai porta 20 anys donant suport a la docència i investigació que s’imparteix a les Facultats de Ciències de l’Educació, Filosofia i Lletres, Psicologia i Traducció i interpretació. Per tant les àrees temàtiques que abasta són molt àmplies, alhora que moltes d’elles poden ser de gran especialitat.

L’edifici té col·leccions especials, aquelles que reuneixen alguna característica que en fa destacable la seva difusió, com ara la Col·lecció asiàtica (fons majoritàriament destinat als estudis de traducció i interpretació escrits en aquests idiomes, o bé que estudien aquestes àrees d’influència). Té una selecció de referència: conjunt de diccionaris de llengua, o de traducció i d’enciclopèdies generals, de lliure accés i situada a cada una de les plantes de l’Edifici L. Compta amb una col.lecció Reserva de documents editats des dels inicis de segle XIX fins a l’actualitat, que per la seva vàlua han de ser preservats amb unes condicions de consulta i mediambientals molt específiques.

Fons personals de Pere Calders o Enric Lluch

En els darrers anys la Biblioteca d’Humanitats ha rebut nombroses donacions de grans biblioteques personals i ha enriquit les seves col·leccions amb llegats d’arxius d’escriptors i acadèmics com Pere Calders, Rafael Tasis, Francisco Rico, Jordi Castellanos i Enric Lluch. També duu endavant el projecte de digitalització de l’arxiu de la Societat del Gran Teatre del Liceu.

La biblioteca dóna suport actiu a l’activitat dels grups de recerca de les diferents facultats col·laborant en la creació i manteniment de bases de dades especialitzades com la Biblioteca Digital d’Història de l’Art Hispànic i les revistes de Traducció i d’Interpretació i dels Estudis de l’Àsia Oriental.

La Cartoteca General inaugurarà en el mes d’octubre una exposició sobre la col·lecció de mapes antics donats per Martí Gelabertó, que poden ser consultats a http://ddd.uab.cat/collection/mapesgelaberto?ln=ca. Text: UAB, Imatges: http://ddd.uab.cat.

Comparteix: