Detenen “in fraganti” a set lladres de pisos a Cerdanyola

La delegació local de Mossos d’Esquadra han aconseguit detenir “in fraganti” a dos grups que es dedicaven a robar pisos.

Imatge: Mossos d'Esquadra

Imatge: Mossos d’Esquadra

Els Mossos d’Esquadra han detingut a dos grups de lladres de pisos que utilitzaven, entre altres utensilis, targetes de plàstic que els hi servia per obrir moltes de les portes que no estaven “tancades amb clau”.

La policia autonòmica va descobrir als dos grups “in fraganti” quan realitzaven les seves activitats delictives a la ciutat. Les detingudes van passar a disposició judicial divendres i el jutge d’instrucció número 8 de Cerdanyola va decretar “llibertat amb càrrecs” a l’espera del judici.

Relats dels fets

Segons informa l’Ajuntament de Cerdanyola, El primer dels fets es van produir cap a les 10.30 hores del 14 de juny quan els agents de la Unitat d’Investigació de Cerdanyola, que es trobaven realitzant un patrullatge preventiu per evitar robatoris a domicilis, van observar com un vehicle circulava erràticament pel centre de la ciutat sense cap sentit ni direcció fins que es va aturar. Els investigadors van seguir les tres persones que van baixar del vehicle i van observar com dos d’ells forçava alguns portals de l’avinguda Catalunya usant un plàstic transparent, mentre el tercer membre feia tasques de vigilància des de l’exterior.

Aquestes tres persones duien a sobre dos plàstics dels que s’usen per obrir portes sense forçar-les i una barra de cacau de llavis per embrutar els espiells de les portes i evitar ser vistos pels veïns. Per aquest motiu, els dos homes i la dona van ser detinguts com a presumptes autors de robatoris amb força a domicili, en grau de temptativa.

Dues hores després, uns agents que es trobaven fent patrullatge preventiu per la ciutat van observar altres dos homes que tenien actitud de vigilància. Tot seguit van veure dos homes més que es trobaven forçant la porta d’accés d’una finca del carrer amb un tros de plàstic i accedien a l’interior. En aquell moment, els agents, sense perdre de vista el grup, van demanar suport policial i, quan va arribar una nova patrulla, van identificar-se com a policies davant el grup. Els quatre homes van intentar fugir però finalment van ser detinguts com a presumptes autors de robatoris amb força a domicili, en grau de temptativa. En l’escorcoll els agents van trobar un rossinyol, un tros de plàstic usat per obrir portes que no estan tancades amb volta de clau i marcadors de plàstic.

Comparteix: