La Escalera rep el reconeixement de solidaritat amb el poble cubà

L’Associació Cultural “La Escalera” ha estat reconeguda a la XIV trobada estatal de Solidaritat amb Cuba per la seva labor amb el poble cubà.

IMG-20170610-WA0001La Escalera ha estat reconeguda a la XIV trobada estatal de Solidaritat amb Cuba celebrada a Bilbao el passat cap de setmana. L’associació ha rebut el diploma pel seu treball constant en defensa del poble cubà i de les seves tradicions culturals.

El divendres 9 de juny, en la sala Bilborock de Bilbao es va inaugurar el XIV Encuentro Estatal de Solidaridad con Cuba, una gala cultural que va homenatjar a Fidel Castro i al Che guevara en el 50 aniversari del seu assassinat per ordres de la CIA.

Un aurresku d’honor per part del grup de danses basques Gaztedi Dantzari Taldea va obrir unes jornades carregades de revolució i música, on la intervenció central va córrer a càrrec de la pediatra Aleida Guevara March, filla del conegut revolucionari Ernesto Che Guevara. Les jornades també van servir per celebrar, amb una festa-concert, els 10 anys de CubaInormación. Als actes van assistir representants d’institucions, partits i sindicats bascs, l’ambaixador de Cuba, el consolat de Veneçuela i l’activista i actor Willy Toledo, entre moltes altres persones reconegudes.

Per què a La Escalera?

La trobada va reconèixer el treball de periodistes, mitjans i associacions que defensen la solidaritat amb Cuba, com és el cas de l’Associació Cultural La Escalera, formada per gent de Cerdanyola, Ripollet, Mollet, Barcelona i Madrid.

Durant els seus cinc anys de vida, La Escalera ha fet diferents actes de solidaritat amb Cuba i de reconeixement de la cultura cubana, com l’homenatge a Sílvio Rodríguez que va omplir el Teatre Auditori de Ripollet, la presentació del documental “La Habana de la Màfia” o la col·laboració en la presentació de la gira de Lucia Socam i Víctor Casaus. La Escalera realitza tots els actes relacionats amb Cuba amb una estreta col·laboració amb l’Associació Mollet amb Cuba.

Captura de pantalla de 2017-06-16 11-28-04

Comparteix: